Ultima oră

Doua miliarde de lei vechi pentru ca nu si-au strins gunoiul

Sorin Tudose
21 mar 2011 831 vizualizări
Amendatii sint o firma de confectii si un gater

Dupa ce luna trecuta comisarii de mediu au amendat cu 60 de mii de lei un consilier local din Focsani, inca doua firme au fost sanctionate cu cite 100.000 de lei fiecare. Prima societate sanctionata este un gater din Paltin care imprastia rumegusul la intimplare. Inca de anul trecut operatorul economic a fost avertizat verbal de catre comisarii Garzii de Mediu sa isi stringa deseurile, dar acesta nu a reactionat. La un al doilea control comisarii au impus masuri scrise, dar nici acestea nu au fost respectate. Sanctiunea de 100.000 lei a fost aplicata la al treilea control si echivaleaza cu o "taxa pe nesimtire", potrivit unor surse din institutie. Si o firma de confectii din Focsani a fost amendata tot cu 100.000 lei din acelasi motiv. Desi sanctiunile sint mari comisarii spun ca acestea reprezinta singura sansa ca pe viitor sa avem un mediu curat pentru ca de multe ori "cu vorba buna" nu se rezolva lucrurile. "Mediul are prieteni si dusmani deopotriva. Prietenii ne sustin in ceea ce trebuie sa facem, iar dusmanii ne obliga sa facem ceea ce trebuie. Amenzile acestea exceptionale se dau in cazuri de aceeasi factura. Ce-i drept, sint mari, dar daca judecam dupa gunoaiele din jurul nostru, nu mi se pare ca am speriat pe cineva", a declarat prim comisar Aurel Cristian. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739410 zile, 7 ore, 3 minute, 56 secunde
Daca ar trebui'' sa judecam dupa gunoaiele din jurul nostru'' ar trebui condamnati la moarte toti pdl-istii care sunt mai daunatori sanatatii decat radiatiile din Japonia.De unde crezi mai citeste integral
, acum 739410 zile, 7 ore, 3 minute, 56 secunde
Jake,tu esti ala cu vidanja?No, ca bine tii-au facut,firea-ti ai dracu de gunoieri!
, acum 739410 zile, 7 ore, 3 minute, 56 secunde
Amendati-i, arestati-i,omorati-i pe toti nenorocitii, ca m-am saturat de jegul asta de tara!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.