Ultima oră

POLITICA: Macovei cere demisia lui Adrian Severin din PE după dezvăluirile din Sunday Times

Ziarul de Vrancea
20 mar 2011 380 vizualizări
Conform site-uloui www.realitatea.ent Eupedeputatul PDL Monica Macovei cere demisia lui Adrian Severin din PE după ce numele acestuia a apărut într-un scandal legat de primirea de bani în schimbul sustinerii intereselor unei firme britanice în Parlamentul European. Falsii lobbyşti erau de fapt jurnalisti de la cotidianul britanic The Sunday.

Trei eurodeputati, printre care si fostul ministru roman de Externe, Adrian Severin, ar fi fost de acord să primească bani, ca să sustină interesele unei firme britanice in Parlamentul european. în total, cei trei ar fi urmat să incaseze impreună 100.000 de euro, pentru serviciile lor. Falsii lobbysti erau de fapt jurnalisti de la cotidianul britanic The Sunday Times.


Europarlamentarul PSD, Adrian Severin, spune insă că lucrurile stau cu totul altfel. Ceilalti doi eurodeputati au dat asigurări că stiau incă de la inceput că stau de vorbă cu niste reporteri, dar că au intrat in joc, ca să vadă cat de departe pot merge ziaristii.

Cu toate aceste, la scurt timp, unul dintre cei doi, europarlamentarul austriac Ernst Strasser, a anuntat că se retrage complet din politică, potrivit Wiener Zeitung. El a declarat că această campanie indreptată impotriva sa ar putea aduce prejudicii Partidului Popular Austriac, din care face parte. Strasser s-a retras, la doar cateva ore după ce liderul formatiunii, vicecancelarul Josef Proll, ii ceruse public să facă acest gest.


într-o postare pe blog, Monica Macovei ii cere eurodeputatului Adrian Severin să demisioneze din PE sau, dacă nu face acest lucru, conducerea PSD să-l excludă din partid.


"Cer demisia imediata a lui Adrian Severin din Parlamentul European. Daca nu isi da demisia, astept ca Victor Ponta si conducerea PSD sa il excluda din partid si sa-si ceara iertare pentru faptele acestuia", declarat europarlamentarul PDL Monica Macovei.


Mai mult, Macovei scrie pe blog că DNA trebuie să se autosesizeze si să declanseze cercetarea penala in legatură cu acuzatiile de coruptie relatate de The Sunday Times. "Fiind cetatean roman, Adrian Severin se supune legii penale romane", scrie Macovei.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.