Ultima oră

INTERNATIONAL: Gaddafi amenită: Parisul, Londra si ONU vor regreta orice interventie în Libia

Ziarul de Vrancea
19 mar 2011 436 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net liderul libian Muammar Gaddafi a avertizat Parisul, Londra si ONU că vor regreta orice interventie în afacerile interne ale Libiei, a anuntat un purtător de cuvănt al regimului.

Avertismentul liderului libian vine inaintea summitului de la Paris unde urmează să fie decisă declansarea sau nu a unor raiduri aeriene impotriva regimului colonelului Gaddafi. La această oră, se dă bătălia pentru Benghazi, orasul ocupat de opozantii lui Gaddafi.


Libia, pe picior de război. Desi vineri Guvernul de la Tripoli a decretat o incetare imediată a focului, nu se poate vorbi nicidecum despre un armistitiu in Libia. La această oră se dă bătălia pentru Benghazi, orasul ocupat de opozantii lui Gaddafi. Bombardamente sustinute au loc de la primele ore ale diminetii. Sute de civili au inceput să fugă din oras, spre zone mai sigure din estul tării. Ambele părti se acuză reciproc de incălcarea armistitiului, protestatarii pentru a determina comunitatea internatională să demareze rapid actiunile militare, iar puterea pentru a avea un alibi pentru eventualele actiuni militare.


Rebelii din Benghazi au doborat un avion care se presupune că apartinea armatei libiene si care survola orasul, in ciuda interdictiei ONU in acest sens, iar regimul libian sustine că fortele sale, care sunt plasate la vest de orasul Benghazi, dar "respectă armistitiul", sunt atacate de bande ale Al-Qaida si că nu au avut altceva de făcut decat să riposteze.


"Aceste bande teroriste au folosit elicoptere si un avion de vanătoare pentru a bombarda fortele armate, incălcand flagrant zona de interdictie aeriană impusă de Consiliul de Securitate. Astfel, fortele armate au fost nevoite să riposteze pentru a se apăra", notează agentia oficială libiană Jana, citand surse din Ministerul Apărării.


Muammar Gaddafi le-a adresat un mesaj "urgent" presedintilor SUA si Frantei, Barack Obama si Nicolas Sarkozy, premierului britanic David Cameron si secretarului general al ONU Ban Ki-Moon, a anuntat sambătă, intr-o conferintă de presă, un purtător de cuvant al regimului.


Liderul libian Gaddafi avertizează Franta, Marea Britanie si ONU că "dacă veti interveni in tara noastră, veti regreta".


în mesajul adresat presedintelui Obama si liderului ONU, Gaddafi afirmă: "Tot poporul libian este cu mine si sunt pregătiti să moară pentru mine, bărbatii, femeile si copiii".



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.