Ultima oră

INTERNATIONAL: Libia a anuntat incetarea imediata a focului si incheierea tuturor operatiunilor militare in intreaga tara

Ziarul de Vrancea
18 mar 2011 402 vizualizări
Occidentul primeste cu rezerva declaratia oficialilor de la Tripoli

Libia a declarat "incetarea imediata" a focului in intreaga tara, pentru a proteja civilii si a se conforma rezolutiei adoptate joi seara de Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite, a afirmat vineri ministrul libian de externe, Moussa Koussa, citat de Reuters. "Am decis incetarea imediata a focului si incheierea tuturor operatiunilor militare", a afirmat oficialul de la Tripoli. Imediat dupa anuntul facut de Tripoli, Franta a anuntat ca ramane "prudenta", afirmand ca amenintarea continua sa fie prezenta in Libia, in timp ce premierul britanic David Cameron a spus ca Muammar Gaddafi va fi "judecat pentru actiunile, nu pentru vorbele sale".


"Libia pune mare pret pe protejarea civililor", a spus seful diplomatiei libiene.


Koussa a adaugat ca tara sa ii va proteja pe toti straini si toate bunurile straine aflate in Libia.


Imediat dupa anuntul facut de Tripoli, Franta a anuntat ca ramane "prudenta", afirmand ca amenintarea continua sa fie prezenta in Libia, in timp ce premierul britanic David Cameron a spus ca Muammar Gaddafi va fi "judecat pentru actiunile, nu pentru vorbele sale". Gaddafi "trebuie sa inceteze sa-si brutalizeze propriul popor", in caz contrat "pot fi luate toate masurile pentru a-l opri".


"Trebuie sa ramanem prudenti. Gaddafi incepe sa se teama, dar, la fata locului, amenintarea nu s-a schimbat", a spus Bernard Valero, purtator de cuvant al diplomatiei franceze.


La randul sau, secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a afirmat ca "e absolut necesar ca autoritatile libiene sa inceteze imediat focul" si "sa se conformeze tuturor elementelor" rezolutiei adoptate joi de Natiunile Unite.


Joi seara, Consiliul de Securitate al ONU a votat autorizarea unei zone de excludere aeriana si luarea "tuturor masurilor necesare"- ceea ce presupune o actiune militara - pentru protejarea civililor, impotriva fortelor liderului Muammar Gaddafi. Rezolutia lasa cale libera aliatilor pentru lovituri aeriene impotriva obiectivelor militare libiene.


de A.N. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.