Ultima oră

INTERNATIONAL:Haos în Japonia: Un nou seism si o nouă explozie la centrala nucleară de la Fukushima

Ziarul de Vrancea
14 mar 2011 496 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net centrala nucleară de la Fukushima a devenit o bombă cu ceas. în această dimineată, o nouă explozie s-a produs, de data aceasta la reactorul 3. Potrivit unei televiziuni locale, 11 oameni au fost răniti. Explozia s-a produs la scurt timp după un nou cutremur de 6,2 pe Richter. Si la reactorul 2 sunt probleme. Sistemul de răcire s-a oprit si nivelul apei este în scădere la reactorul 2 al centralei nucleare.

Explozia la reactorul 3 al centralei de la Fukushima s-a produs la ora locală 11.01. Autoritătile sustin că miezul reactorului nu s-a topit. Este a doua explozie la centrala de la Fukushima, după cea de sambătă. Nivelul de radiatii dn jurul reactorului 3 a crescut usor.


Explozia de sambătă s-a produs la reactorul nr.1 al uzinei. Este vorba despre o explozie de hidrogen, care intervine ca urmare a vaporilor acumulati in procesul de răcire a reactorului. Explozia a dăramat un zid al incintei unde se află reactorul.


Autoritătile au cerut rezidentilor pe o rază de 20 de kilometri să rămană la adăpost, in locuinte.


Totusi, ipoteza unor emanatii radioactive este considerată putin probabilă, iar autoritătile continuă să incerce să răcească in continuare reactorul cu ajutorul apei de mare.


După cutremurul de vineri, care a avut magnitudinea 9, sistemul de răcire al reactoarelor uzinei nucleare a fost afectat, existand pericolul unei topiri a miezului reactorului.


Circa 2000 de cadavre au fost găsite luni pe două plaje din prefectura Miyagi, una din cele mai afectate de seismul si tsunamiul care au devastat vineri nord-estul Japoniei. Sumbra descoperire va spori semnificativ bilantul deceselor, stabilit deocamdată de politie la 1597 morti si 1481 de dispăruti.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.