Ultima oră

Bani mai multi pentru angajatii care lucreaza cu fonduri UE

Doina Ganea
8 mar 2011 784 vizualizări
Guvernul a adoptat o ordonanta prin care personalul din autoritatile si institutiile publice va putea desfasura activitati in cadrul proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile in afara programului de lucru, pe baza de contract de prestari servicii

Exceptie de la aceasta prevedere vor face demnitarii, alesii locali, auditorii si persoanele cu atributii de control financiar. De asemenea, prin Legea-cadru a salarizarii unice in sistemul bugetar personalul din echipele de proiect, inclusiv din Agentiile de management si organismele de implementare care lucreaza cu fonduri europene, beneficiaza, incepind cu 1 ianuarie 2011, de o majorare a salariului de baza cu pina la 25 de clase de salarizare, proportional cu timpul de lucru efectiv alocat activitatilor din fiecare proiect. Dar aceste doua prevederi nu pot fi cumulate. «Sper ca atunci cind vom incepe sa derulam proiecte cu fonduri europene si putem avea pina la 8 salariati ai Primariei, persoanele care sint implicate in managementul acestor proiecte sa primeasca o anumita suma de bani, care poate ajunge pina la 75 % din salariu. Astfel avem posibilitatea sa acordam niste bani specialistilor", ne-a declarat primarul din Focsani, Decebal Bacinschi. Fondurile pentru plata serviciilor prestate in afara programului de lucru de angajatii cu atributii in gestionarea fondurilor nerambursabile vor proveni din bugetul proiectului. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.