Ultima oră

VREMEA: ANM: Marti si miercuri vor fi zile de iarna autentica. Primavara va veni dupa 10 martie

Ziarul de Vrancea
20 feb 2011 444 vizualizări
Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat ca zilele de marti si miercuri vor fi "de iarna autentica", transmite Agerpres. Intr-o conferinta cu prefectii, sustinuta duminica de premierul Emil Boc la Palatul Victoria, Sandu a precizat ca ne vom indrepta spre primavara dupa data de 10 martie.

"Pe 22 si 23 (februarie - n.r.), adica marti si miercuri, urmeaza doua zile de iarna autentica. Daca vantul se suprapune cu zapada, vom da o atentionare pentru partea de sud, Banat, Oltenia. Nu trebuie privita ca fiind complet rea vestea, pentru ca este nevoie in sud-est de un strat de zapada, pentru ca urmeaza, in 24-28 februarie, temperaturi destul de scazute, cu minus 18 grade la munte. In sud este la limita, noi ne asteptam la minus 8, minus 9 grade, sper sa nu fie sub minus 10 grade, si atunci stratul de zapada ar fi o protectie pentru culturi", a spus seful ANM.


Ion Sandu a adaugat ca temperaturile scazute se vor mentine pana pe 28 februarie si vor incepe sa creasca in perioada 1-6 martie. In intervalul respectiv, in Bucuresti ne-am putea astepta la temperaturi de 5 grade ziua si minus 3-4 grade noaptea.


Sandu a precizat ca ne vom indrepta spre primavara dupa data de 10 martie: "Spre primavara ne indreptam dupa data de 10 martie, cu temperaturi maxime de peste 10 grade, ceea ce iarasi este bine, pentru ca, daca se adevereste prognoza asta, despre inundatii vom discuta in a doua parte a lunii martie, eventual".




de A.N. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.