Ultima oră

POLITICA: Mihai Voicu (PNL): USL va demara procedurile de suspendare a presedintelui, daca acesta va refuza sa recunoasca o majoritate parlamentara

Ziarul de Vrancea
20 feb 2011 444 vizualizări
Uniunea Social Liberala (USL) va demara procedurile de suspendare a presedintelui, daca acesta va actiona ca in 2009 si va refuza sa recunoasca o majoritate parlamentara nou constituita, a declarat vicepresedintele PNL Mihai Voicu, relateaza Agerpres.

La sfarsitul lunii ianuarie, HotNews.ro a scris ca suspendarea presedintelui Traian Basescu este unul dintre principalele episoade ale razboiului dintre putere si opozitie anuntate pentru actuala sesiune Parlamentara.


"O majoritate parlamentara poate aduce (...) un guvern nou. Numai ca stim reactia presedintelui din 2009, modalitatea de a nu recunoaste majoritati parlamentare si, de data aceasta, daca acest lucru se va intampla, nu vom avea nicio ezitare in a-l suspenda", a spus Voicu, la Europa FM.


Intrebat daca primul gest pe care l-ar face o majoritate parlamentara care sa cuprinda si USL ar fi suspendarea presedintelui, Voicu a raspuns: "De ce nu?".


Suspendarea presedintelui este un subiect abordat tot mai des de reprezentantii opozitiei. La inceputul lunii februarie, liderul conservatorilor, Daniel Constantin, a declarat ca este de datoria parlamentarilor actuali sa propuna suspendarea presedintelui Traian Basescu, chiar daca opozitia detine sau nu majoritatea in legislativ.


In urma cu cateva zile, senatorul PSD Toni Grebla, presedintele Comisiei Juridice, a spus intr-o discutie online cu cititorii HotNews.ro ca "suspendarea presedintelui Basescu se impune, pentru ca in nenumarate randuri a nesocotit Constitutia".


La sfarsitul lunii ianuarie, HotNews.ro a scris ca suspendarea presedintelui Traian Basescu este unul dintre principalele episoade ale razboiului dintre putere si opozitie anuntate pentru actuala sesiune Parlamentara.



de A.N. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.