Ultima oră

ESENTIAL: Vasile Marica: Am informatii ca Marius Ungureanu a negociat cu presedintele. Ii cer demisia lui Traian Basescu

Ziarul de Vrancea
17 feb 2011 455 vizualizări
Liderul sindicatului Sed Lex, Vasile Marica, i-a cerut joi demisia lui Traian Basescu, pe care il acuza ca a purtat negocieri, in perioada 4 - 14 februarie, cu fostul vames Marius Ungureanu, care a afirmat in urma cu cateva zile ca i-a oferit mita lui Marica.

"In numele cetateanului Marica ii cer demisia presedintelui pentru aceste fapte grave", a spus el, intr-o conferinta de presa.


"Am primit informatii ca acest infractor de drept comun - Marius Ungureanu - care e cunoscut consumator de droguri a purtat negocieri cu presedintele Romaniei in perioada 4 - 14 februarie pana cand presedintele a facut declaratiile la Romania Libera in asa fel incat sa declare despre mine lucruri neadevarata", a spus el.


Marica a sustinut ca negocierile au durat atat de mult deoarece Ungureanu a dorit sa discute tete-a-tete cu Basescu.


"Anunt public pe toata lumea sa stie ca acest individ se lauda deja in piata ca l-a inregistrat pe presedintele Romaniei in discutia cu el si ca (Basescu) e santajabil in acest moment", a spus liderul Sed Lex.


Vasile Marica a sustinut ca era pregatit sa se suspende din functie in urma acuzatiilor ca ar fi primit o spaga de 20.000 d euro, dar acum a decis sa lupte.


"De cand am inteles ce se intampla si cum se intampla am hotarat sa lupt in numele cetateanului Marica Vasile. In numele lui va spun ca acea tabla de sah a fost construita la Cotroceni de dl Lazaroiu pentru a da senzatia unei activitati a presedintelui Romaniei".


Iata cele mai importante declaratii facute de Vasile Marica:


* Daca presedintele sta la masa pentru ca nu suporta ca cineva sa-i fie impotriva il anuntat ca daca sta cu infractorii la masa nu e presedintele meu

* Am dosar de urmarire informativa din 1997, sunt urmarit informativ permanent si corect din partea statului roman

* Daca exista vreun act impotriva mea (...) eu sunt gata sa-mi dau demisia

* Nu poate un om acuzat intr-un dosar penal pentru delapidare si spalare de bani sa ma acuze pe mine care nu am niciun dosar

* Este un caz unic de politie poltica

* De sase luni de zile umbal cu tulumbele dupa mine sa vada ce fac in casa, cand ma culc cu nevasta-mea

* Cu tulumba imi spun vecinii ca ma pazeste cand fac eu dragoste cu nevasta mea

* Aceasta tabla de sah nu e reala. Tabla de sah e baronul local si cel care il numeste in functie

* Niciodata sindicatele nu pot sa influenteze acest lucru, nici macar Blejnar sau Ialomiteanu nu au forta impotriva baronilor locali

* Calu\' si armasaru\' le-a creat dl Lazaroiu pentru a crea o presiune in propriul partid

* Ma voi adresa ambasadelor UE si Americii pentru a-mi proteja familia




de R.M. HotNews.ro




Sindicalistul Marica il acuză pe Traian Băsescu că stă la masă la infractorii



Conform site-ului www.realitatea.net sindicalistul Vasile Marica il acuză pe presedintele Traian Băsescu că stă la masă cu infractorii. Sindicalistul sustine că Marius Ungureanu, fostul sef de vamă care l-a acuzat de luare de mită, a avut discutii cu presedintele tării.


Vasile Marica, liderul Sed Lex il acuză pe presedintele Romaniei că s-a pus de acord cu Marius Ungureanu pentru ca să-l denigreze.


"Dacă săptămana trecută cand eram atacat că am luat milioane de euro de la o persoană cu care nu am vorbit, si nu stiam cum să mă justific pentru că nu stiam ce, vreau să vă spun că după iesirea din 15 am inteles ce se intamplă cand am venit de la Olt am primit informatie. Acest infractor care e cunoscut consumator de droguri, a purtat negocieri in perioada 4 -14 cu presedintele(n.r. Marius Ungureanu), ca să declare despre mine lucruri care nu s-au intamplat. Negocierile au durat atat de mult pentru că voia să vorbească direct cu Băsescu, ca să i se garanteze că Dobritoiu va fi repus in functie, să-i garanteze că va primi functia de sef al vămii Constanta. Anunt public să stie că acest individ se laudă că a inregistrat discutia lui cu presedintele si e santajabil. Dacă el stă la masă, pentru că nu suportă că cineva ii stă impotrivă, il anunt că dacă stă cu infractorii la masă nu e presedintele meu", a declarat Vasile Marica, liderul Sed Lex.


Vasile Marica sustine că tabla de sah a fost contruită la Cotroceni de Lăzăroiu.


"Acest domn Ungureanu infractor de rand stă la masa cu presedintele. Am hotărat să lupt si lupt in numele cetăteanului Marica Vasile si vă mai spun că această tablă de sah a fost contruită la Controceni de Lăzaroiu cu atac direct. îi cer demisia presedintelui Romaniei", a declarat Vasile Marica.


Presedintele Traian Băsescu a declarat recent, intr-un interviu pentru Romania Liberă, că in cele sase luni de supraveghere nu s-a depistat nicio legătură directă de transfer de spagă de la punctele de frontieră către vreun om politic, si că se teme că "Regina" de pe tabla de sah se află printre liderii sindicali.


în luna mai a anului trecut, presedintele Băsescu il ataca direct pe Vasile Marica: "Sigur, eu nu am ce să pierd si nu am de ce să nu le spun si domnilor lideri sindicali că sunt caraghiosi atunci cand vorbesc de coruptia politicienilor. N-as vrea să-l intreb pe domnul Marica, spre exemplu, ce stie de coruptia din vămi sau pe seful Politiei de Frontieră ce stie despre coruptia din frontiere, pe unde trec tirurile cu tigări."


Marius Ungureanu, fost sef de vamă la Giurgiu, a declarat intr-o conferintă de presă că, din 1997 pană in 2002, i-a dat spagă liderului Sed Lex, Vasile Marica, cate 2.000 - 2.500 de dolari lunar.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.