Ultima oră

AFACERI:Business Report:Cel mai nou model Dacia se va numi Popster si va fi lansat in 2012

Ziarul de Vrancea
16 feb 2011 529 vizualizări
Cum s-au prabusit preturile din "paradisurile" imobiliare; Cele mai importante tendinte din retail in 2011; Cum ajunge o banca actionar la companiile cu probleme

Strategia pentru IMM-uri, proiect care a consumat peste 800.000 de euro, va aduce o crestere cu 10% a exporturilor


Un proiect castigat de Ministerul Economiei, care a avut o finantare din fonduri europene de peste 820.000 de euro, va conduce la o crestere de 10% a numarului de firme mici si mijlocii, dar si a numarului de angajati din IMM-uri, precum si o crestere a exporturilor, potrivit Andreei Paul Vass, consilierul premierului Emil Boc. "Prin toate masurile si actiunile, strategia isi propune cresterea numarului de IMM-uri cu 10%, a numarului de salariati din sistem cu 10%, avansul investitiilor cu 15%, a exportului cu 10%. De asemenea, productivitatea va creste cu 5%, iar cresterea contributiei la valoarea adaugata cu 5%", a spus ieri Paul Vass, prezenta la seminarul "Talks about SMEs", scrie ZF.ro.


Cel mai nou model Dacia se va numi Popster si va fi lansat in 2012


Constructorul autohton Dacia va lansa doua noi modele anul viitor, un automobil de familie si un vehicul comercial, conform publicatiei franceze Automobile Magazine. Cele doua modele vor fi construite pe platforma Logan si vor intra in productie in 2012, scriu francezii. Modelul de familie, un MPV compact (multi purpose vehicle) cu nume de cod J92, va avea o lungime de 4,5 metri si sapte locuri. Francezii sunt convinsi ca noul model va fi lansat pe piata sub denumirea Dacia Popster. Dacia Popster va avea un pret de 14.800 de euro in Europa, adica va fi cu 6.000 de euro mai ieftin decat modelul Renault Scenic. Automobilul va veni cu motoare de capacitate mica, atat benzina, cat si diesel, care vor fi legate la o transmisie manula, insa nu este exclusa nici o versiune cu transmisie automata, anunta Capital.ro.


Rompetrol Rafinare si-a adancit pierderile cu 11% anul trecut


Compania Rompetrol Rafinare (RRC), care face parte din Grupul Rompetrol, a avut anul trecut pierderi de aproximativ 193 milioane dolari, in crestere cu peste 11% fata de pierderile de 173,72 milioane dolari din 2009, potrivit raportului publicat marti pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti. De asemenea, Rompetrol Rafinare a inregistrat in 2010 o cifra consolidata de afaceri de peste 3,5 miliarde dolari, in crestere cu 12% fata de rezultatul obtinut in 2009, precum si o imbunatatire a rezultatului operational (EBITDA), de la 3,25 milioane dolari la 16 milioane dolari, informeaza Money.ro.


Cele mai importante tendinte din retail in 2011


Extinderea retailerilor care au bugete de investitii, in incercarea de a castiga cote de piata, cresterea atentiei pe care o dau comerciantii componentei de social media in marketing si adaptarea la contextul din piata se numara printre cele mai importante tendinte de anul acesta. Flavian Pandele, Managing Director la IMS Retail Bucharest, spune ca cele mai importante tendinte de anul acesta in retail sunt generate de nevoia de adaptare la conditiile actuale din piata. "Spre exemplu, un magazin care are zona de food si non-food va incerca sa reduca zona de non-food, dat fiind ca articolele non-food nu se mai vand la fel de bine", spune pentru startups.ro Flavian Pandele, de la IMS Retail Bucharest. Marius Ghenea, presedintele Asociatiei Romana a Magazinelor Online (ARMO). Si presedintele Fit Distribution, spune ca cea mai importanta tendinta va fi migratia semnificativa a consumatorilor din Romania catre comertul online, pe numeroase categorii de produse, scrie Startups.ro.


Bine ca ne redresam pe hartie, dar consumul scade trimestru dupa trimestru


Asa, carevasazica ne redresam, nu? A0,1%, nu? Basme... Nu o sa ne saturam niciodata sa repetam ca nu poti sa ai relansare economica fara relansarea consumului (sanatos, desigur). Al patrulea trimestru din 2010 a adus un alt declin al pietei bunurilor de folosinta indelungata. Vanzarile totale in T4 2010 au ajuns la 392 milioane EUR, cu 8,6% mai putin decat in T4 2009. Chiar daca sectoare precum Electronicele de larg consum si Foto prezinta rate pozitive de crestere, per ansamblu, 2010 a fost cu 14,6% sub 2009. Piata totala pentru bunurile de folosinta indelungata a fost de 392 milioane EUR in ultimul trimestru din 2010, in timp ce valoarea pentru intregul an a fost de 1.234 milioane euro. Sectoarele Foto si Electronice de larg consum au avut un alt trimestru pozitiv, crescand cu 18,4% si respectiv 4,8%, anunta BusinessCover.ro.


Etherea anunta viitoarea compacta Infiniti


Infiniti a prezentat primele imagini cu conceptul pregatit pentru Salonul de la Geneva. Numit Etherea, acesta este un model compact de lux care prezinta in avanpremiera cum ar putea sa arate noul model de intrare in gama Infiniti, un viitor rival pentru BMW Seria 1, Audi A3 sau Mercedes Clasa B. Imaginile prezinta o identitate Infiniti care evolueaza, dar si un profil care difera in mod evident de orice model disponibil in prezent in segmentul compact premium. Conceput sub indrumarea lui Shiro Nakamura, vicepresedinte responsabil cu designul la Infiniti, Etherea imbina elemente de coupe, sedan, hatchback si chiar crossover intr-o forma cat se poate de sculpturala, apropiata de cea a unui monovolum, informeaza 24auto.ro.


Secretele jocurilor video


Dupa ce a relatat povesti din culisele desenelor animate de ieri si de azi, verticalnews a facut o incursiune in lumea jocurilor video- personajele indragite de milioane de oameni, efectele benefice ale jocurilor, dar si partea lor intunecata, mesajele ascunse si filmele construite in jurul scenariilor din lumea virtuala. In primul episod al campaniei noastre, am atras atentia asupra jocurilor video nepotrivite pentru copii (si nu numai)- istoria pasiunii obsesive si urmarile ei, cum a aparut si incotro se indreapta, dar si felul in care aceasta inventie tarzie ne-a schimbat viata. Jucatorii sunt acaparati intr-o lume predominata de violenta, unde crimele, violurile si scenele de tortura sunt obligatorii pentru a supravietui sau a castiga, scrie Vertical News.


Cum s-au prabusit preturile din "paradisurile" imobiliare


Terenurile, casele si apartamentele din zonele apropiate Capitalei au cunoscut, in ultimii doi ani, cele mai spectaculoase scaderi de preturi din tara, ajungand de doua ori mai ieftine. Zonele limitrofe ale Bucurestiului, precum Branesti, Pipera sau Domnesti erau, in perioada de boom imobiliar, unele dintre cele mai vanate. Ele erau atractive atat pentru cei care doreau sa-si construiasca o casa departe de agitatia orasului, cat si pentru cei care dispuneau de bani si cumparau terenuri de mii de metri patrati cu speranta unui castig ulterior din revanzarea lor, in contextul in care preturile cresteau de la o luna la alta. Astazi, aceste zone se afla in topul ieftinirilor, iar cumparatorii lipsesc aproape cu desavarsire. Asta chiar daca proprietarii sunt dispusi sa negocieze ca nicaieri in alta parte, anunta EVZ.


Comertul online romanesc, o afacere de 250 de milioane de euro


Cat te costa sa faci un magazin online. Unul din doua mii de bucuresteni este patronul unui magazin online. Explozia comertului in mediul virtual are o explicatie simpla: costurile mici de operare in raport cu o afacere traditionala. Romanului ii place shoppingul pe net. O demonstreaza avansul, nedomolit de criza, al cumparaturilor facute online. In cele aproximativ 2.000 de magazine de profil gasesti practic orice: de la carti si jucarii pentru copii, pana la detergenti si mancare ecologica. Un clic si curierul bate la usa casei pentru a-ti inmana produsul cumparat, informeaza Gandul.


Grzegorz Konieczny, managerul Fondului Proprietatea: N-am promis niciodata valoarea de un leu a actiunii FP"


Cum mi-am petrecut listarea deceniului. Seful celui mai mare fond de investitii din estul Europei vrea sa ridice cotatia FP peste pragul de un leu, insa mediul romanesc de afaceri ii impune destule obstacole. Evolutia actiunilor FP este determinata in mare masura de politicile Guvernului, lucru care il cam deranjeaza pe managerul de fond, Grzegorz Konieczny. In interviul acordat ziarului "Adevarul", Konieczny arata ca si-a propus sa lanseze o recomandare investitorilor in vederea listarii pe alte burse, iar in prezent analizeaza oportunitatea de a demara o oferta publica secundara, scrie Adevarul.


Cum ajunge o banca actionar la companiile cu probleme


BNR are in lucru un proiect care va permite bancilor sa converteasca mai usor in actiuni datoriile pe care le au de incasat de la firmele cu restante la imprumuturi. Executarea silita a datornicilor si valorificarea bunurilor acestora nu este singura metoda la care pot recurge bancile pentru a-si recupera datoriile. Banca Nationala este in procesul de reglementare a unei metode care se aplica deja insa la un nivel mai restrans. Este vorba despre convertirea datoriilor companiilor catre banci in actiuni si construirea unui parteneriat pe termen scurt intre creditor si firma debitoarea. "Din cate stiu, Directia de reglementare si autorizare inclina sa accepte o serie de propuneri din partea Asociatiei Romane a Bancilor. Va spun cu aceasta ocazie ca dialogul exista. De fapt, este o permanenta sa vedem cum putem regla din competentele, atributiile si responsabilitatile noastre din domeniul reglementarii secundare in domeniul financiar-bancar", a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, referitor la proiectul mentionat mai sus, anunta Romania Libera.


Cum a reusit economia Romaniei sa creasca la sfarsitul lui 2010


Cresterea exporturilor, sustinuta de cererea din statele UE, care a sustinut comenzile mai mari in industrie au scos economia Romaniei pe plus, in ultimul trimestru al anului trecut, fata de trimestrul precedent. Produsul intern brut (PIB) al Romaniei a crescut cu 0,1% in lunile octombrie- decembrie comparativ cu trimestrul precedent, a anuntat Institutul National de Statistica (INS). Destul de firava, este totusi o crestere, in conditiile in care majoritatea analistilor estimau scadere, pe fondul cererii interne care a ramas redusa dupa majorarea TVA de la 1 iulie 2010. Exporturile au crescut, anul trecut, cu peste 28% fata de 2009, pana la 37,2 miliarde euro, depasind cu 10,4% nivelul din 2008, potrivit datelor INS, informeaza EVZ.


Care sector va scoate economia romaneasca din recesiune?


Industria a produs anul trecut mai mult, dar la preturi mai mici, iar constructiile au fost trase in jos de lipsa lucrarilor de infrastructura. Trecerea economiei pe plus in 2011 este aproape sigura, dar intrebarea este daca va fi o crestere anemica, intretinuta de un singur motor, sau o redresare robusta si generalizata. Anul trecut, economia Romaniei a scazut cu 1,2%, mai putin decat estimarile autoritatilor, care prognozau o reducere de 1,9-2%. Chiar si seful misiunii FMI la Bucuresti afirma, in noiembrie, ca anul 2010 se va incheia cu o scadere a economiei de 2%, urmand ca in 2011 sa avem o crestere economica reala de 1,5%. De asemenea fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu declara ca este de asteptat ca la finele anului 2010 sa avem o scadere economica de 1,7-1,9%, scrie Romania Libera.




de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.