Ultima oră

POLITICA:Ce spun democrat-liberalii despre rezultatul votului in cazul Dan Pasat

Ziarul de Vrancea
8 feb 2011 365 vizualizări
Mircea Toader: "O pata asupra Parlamentului". Raluca Turcan: "Nu poti sa obligi pe nimeni sa voteze intr-un anumit mod, mai ales pe subiecte delicate"

Dupa votul dat impotriva arestarii deputatului Dan Pasat, parlamentarii PDL au evitat sa dea declaratii si s-au reunit in sedinta in biroul presedintelui Camerei Roberta Anastase. Dupa sedinta pedelistii au trimis comunicate de presa prin care au explicat rezultatul votului. Marti, deputatii au respins solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de incuviintare a arestarii preventive a lui Dan Pasat. Potrivit informatiilor, au fost 114 voturi "pentru", 34 de voturi "impotriva" si 4 abtineri, iar cererea procurorilor nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi adoptata, respectiv 147.


Iata cateva declaratii facute de liderii PDL:


* Mircea Toader, liderul grupului parlamentar PDL: "Am avut discuÃia in grup, am stabilit ºi cum votăm. Marea majoritate de la noi au votat cu bilele la vedere. (...) Rezultatul ăsta dovedeºte că incă suntem tributari nu unui gest politic, ci unor probleme sentimentale, că altă logică n-are. (...) E o pată asupra Parlamentului".


Toader a comentat si atitudinea parlamentarilor opozitiei PSD si PNL: "Problema e la noi, dar eu ºtiu că problema cea mai importantă sunt partenerii din Parlament care totdeauna au declarat că sunt in afara acestor bătălii politice cu justiÃia. Ei consideră că justiÃia trebuie să-ºi facă datoria ºi au stat in bancă ºi s-au uitat că e o bătălie internă la noi. Nicio legătură, e bătălia Parlamentului cu justiÃia, toÃi suntem in acest Parlament"


* Sulfina Barbu, vicepresedinte PDL: "Decizia PDL a fost de a vota favorabil solicitării DNA, iar in acest moment avem 34 de voturi impotrivă, fără să ºtim cui aparÃin acele voturi. Pentru că nu avem un vot transparent, este imposibil să ºtim ce s-a intamplat cu exactitate, atat la PDL cat ºi la colegii din arcul guvernamental.(....) Ingrijorătoare este ºi atitudinea opoziÃiei care a ales să nu voteze in cazul Păsat, ceea ce de fapt inseamnă că PSD ºi PNL au pus umărul la obstrucÃionarea justiÃiei, pentru că cererea DNA a fost adresată parlamentarilor, nu puterii sau opoziÃiei"


* Ioan Oltean, viceresedinte PDL: "PDL a spus-o ºi astăzi ºi cu alte ocazii că nu a obstrucÃionat ºi nu va incerca niciodată să obstrucÃioneze justiÃia. Orice cetăÃean al acestei Ãări, indiferent de poziÃia pe care o are, de funcÃia pe care o ocupă, nu poate fi in afara legii. Este foarte uºor să vii să stai pe margine ca in tribună la fotbal. Dacă partidele din opoziÃie, inclusiv PNL, (...) ar fi ºi ele purtătoarele unui asemenea mesaj, atunci cu certitudine nu am fi in faÃa unei soluÃii de acest fel (....) Vom rămane in continuare fideli principiului că nimeni in această Ãară nu este mai presus decat legea. Este regretabil insă că opoziÃia face doar paradă de vorbe, iar faptele dovedesc cu totul ºi cu totul altceva"


* Raluca Turcan, vicepresedinte PDL: "E regretabil, e un lucru care nu ar trebui să se intample in Parlament. Aici e un viciu care din păcate va duce de multe ori la situaÃii din acestea pentru că Parlamentul pare să se pună obstacol in calea justiÃiei. (...) Să vedem dacă procedural există varianta reluării. Dacă nu va fi făcută o nouă cerere ăsta rămane votul. Cred că ne va afecta foarte mult ca imagine ºi va afecta credibilitatea acestei instituÃii. Noi am decis (...) să se voteze transparent. Nu poÃi să obligi pe nimeni să voteze intr-un anumit mod, mai ales pe subiecte delicate"



de Luminita Parvu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.