Ultima oră

LIFE:Utile: Cateva schimbari simple in stilul de viata ar putea preveni milioane de cazuri de cancer;Tocurile cui iti fac picioarele frumoase

Ziarul de Vrancea
7 feb 2011 515 vizualizări
"Explozia de sanatate" vine din ceaiul verde; ; Vegetarienii sunt predispusi la accidente cerebrale

Cateva schimbari simple in stilul de viata ar putea preveni milioane de cazuri de cancer


Aproximativ o treime din tipurile comune de cancere ar putea fi prevenite, daca oamenii ar manca alimente sanatoase, ar bea mai putin alcool si ar renunta la sedentarism. Conform datelor Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, in tara noastra traiesc 420.000 de bolnavi de cancer. Dr. Serban Negru, presedintele OncoHelp, sustine ca numarul cazurilor de cancer in randul populatiei tinere se inmultesc. "Statisticile mai arata ca o femeie din opt este predispusa cancerului la san, in timp ce o persoana din trei va suferi de cancer la un moment dat in viata. Cancerul poate fi prevenit", subliniaza dr. Negru. Medicul completeaza ca desi rata de vindecarea a cancerului a ajuns la 60 la suta, datorita tratamentelor inovatoare, diagnosticarea precoce are un rol esential in vindecarea pacientilor, scrie Gandul.


"Explozia de sanatate" vine din ceaiul verde


Nutritionistii s-au pus de acord: ceaiul cu cele mai multe efecte benefice asupra sanatatii este cel verde. Baut cu regularitate previne un numar mare de boli cronice degenerative, tine la distanta kilogramele nedorite si radicalii liberi care aduc cancerul. Ceaiul este cel mai consumat lichid, dupa apa, insa romanii nu sunt tocmai impatimiti bautori. 3-4 litri pe cap de locuitor este "ratia" anuala a romanilor, in timp ce polonezii au un consum de 10 ori mai mare, iar rusii de 20 de ori mai mare. Beneficiile ceaiului verde sunt date de continutul mare de flavonoizi, substante cu efect antioxidant, care feresc organismul de probleme. Acest tip de ceai contine aproximativ 70% asa numite catechine din flavonoizi, in timp ce proportia acestora din ceaiul negru este de doar 8%, anunta EVZ.


Tocurile cui iti fac picioarele frumoase


Femeile care poarta tocuri inalte si subtiri isi lucreaza muschii gambei mai mult decat cele care poarta pantofi cu toc jos. Tocurile cui dau o forma frumoasa gambei chiar si in cazul femeilor certate cu sportul, sustin cercetatorii americani. Potrivit unui studiu la care au participat femei cu varste intre 18 si 33 de ani, chiar si doamnele si domnisoarele care poarta toc mediu au muschiul gambei mai dezvoltat datorita faptului ca, in timp ce merg, fac si exercitii fizice. Inaltimea tocului ar putea determina marimea muschiului gambei in cazul femeilor. Pentru a genera forte puternice in zona gleznei, cele care poarta tocuri isi activeaza muschii pe o perioada mai indelungata", a explicat cercetatoarea Anna Ahn de la Colegiul Harvey Mudd din California (SUA), informeaza Adevarul.


Vegetarienii sunt predispusi la accidentele cerebrale


Vegetarienii care au exclus complet carnea din alimentatie prezinta un risc crescut de accident cerebral. Cercetatorii de la Universitatea Zhejiang din China sustin ca excluderea completa a carnii si a produselor din carne din alimentatie creste riscul formarii cheagurilor de sange si favorizeaza ateroscleroza, ceea ce in final poate duce la infarct miocardic si accidente vasculare cerebrale. Expertii mentioneaza ca alimentatia vegetarienilor inregistreaza carente semnificative de nutrienti-cheie, inclusiv fier, zinc, vitamina B12 si Omega-3, scrie Gandul.


Alimente care dizolva grasimile


Fie ca este vorba de fructe si legume, ori de lactate si cereale, anumite produse va pot stimula metabolismul si va ajuta sa pierdeti kilograme. Majoritatea oamenilor se ingrasa in sezonul rece, in principal din cauza faptului ca nu mai reusesc sa faca miscare. Dieta poate fi insa ajustata. Iata cum va puteti folosi de mici trucuri pentru a nu mai lua in greutate. Datorita continutului sau de proteine, iaurtul ii poate ajuta pe cei care intentioneaza sa piarda in greutate. "Proteinele mentin senzatia de satietate pe termen lung, iar corpul arde mai multe calorii digerand proteinele decat carbohidratii", explica nutritionistul Leslie Bonci, citat de site-ul medical in limba engleza WebMd. Conditia este sa incercati iaurturi degresate si nu din categoria celor dulci, anunta Romania Libera.


Zaharul anihileaza beneficiile ceaiului


Ceaiul creste imunitatea organismului si scade riscurile de tumori pe creier si de accident cardiovascular. Aceasta este concluzia profesorului de chimie Simon Gibbons, de la University College din Londra, care sustine ca pentru a avea efecte maxime, trebuie consumate zilnic trei cani de ceai. "Trebuie sa lasi ceaiul sa se infuzeze cel putin cinci minute pentru a permite apei fierbinti sa extraga compusii din plante", a spus el. Exista mai multe tipuri de ceai - negru, verde si alb. Toate contin antioxidanti si sunt benefice pentru sanatate. Baut in combinatie cu un strop de lapte, antioxidantii din ceai ajung mai usor in organism - dar beneficiile se pierd daca se adauga zahar, subliniaza profesorul, informeaza Gandul.



de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.