Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
29 ian 2011 559 vizualizări
Locuitorii din Calimanesti, la lectia despre furt

Politistii din Marasesti s-au intilnit ieri cu 20 de cetateni din satul Calimanesti, la scoala din sat, pentru o lectie preventiva despre cum sa se fereasca de hoti. Localnicii au fost sfatuiti sa nu primeasca persoane straine in casa si sa nu cumpere daca li se pare ca produsele promovate de comerciantii ambulati sint prea ieftine. Intilnirea vine dupa ce joi, politistii din oras au reusit sa dea de urma mai multor hoti suspectati ca au spart mai multe masini pe raza orasului. Este vorba de un barbat din Bacau, condamnat la inchisoare, dar si de doi localnici. Oamenii legii au dat si de urma lui Laurentiu C., principalul suspect in cazul unor furturi ramase initial cu autori neidentificati. Acesta este acuzat de furtul unei drujbe, a unei biciclete si a unui autoturism Dacia. Pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare pentru 29 de zile. Ieri, politistii le-au prezentat satenilor si citeva reguli rutiere pentru ca cei care folosesc scuterul, motocicleta sau caruta. (Dan CHIRIAC)


Combustibili solizi, retrasi temporar din comert


Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) a incheiat zilele trecute un control tematic ce a vizat respectarea prevederilor legale privind comercializarea combustibililor solizi. Comisarii au identificat in Vidra si Focsani opt firme care vindeau lemne, brichete si peleti cu mai multe abateri privind informarea corecta a consumatorului. Din cele 21.270 de kilograme de combustibili controlati nu mai putin de 18.900 kilograme aveau neconformitati. "Abaterea cea mai des intilnita a fost netrecerea pe eticheta a informatiilor privind umiditatea lemnelor. In rest nu au fost gasite probleme majore si tocmai de aceea nu a fost aplicata nici o amenda ci doar avertismente", a declarat Mirela Bizna, comisar sef al CJPC. Totusi, comisarii au dispus retragerea combustibililor solizi de pe piata pina la remedierea deficientelor de etichetare. (S. T.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.