Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
28 ian 2011 546 vizualizări
Medicii de familie chemati la consfatuire

Doctorii de familie vor participa in perioada 27 "" 30 ianuarie la Conferinta Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie. La aceasta intilnire Patronatul Medicilor de Familie Vrancea va fi reprezentat de dr. Nicoleta Steliana Lambrino, vicepresedinte. Cu aceasta ocazie, medicii vor aborda diverse subiecte precum contractarea pe 2011, implementarea sistemului informatic unic integrat, modul de finantare si noile reglementari legislative printre care se afla si ordinul privind reducerea sporului de zona grea si cel privind obligativitatea medicilor de a asigura permanenta in centrele infiintate de DSP. (R. M.)


Decont de TVA pentru masinile din afara


Finantistii anunta agentii economici care intentioneaza sa-si cumpere masini second-hand din tarile UE, ca au fost actualizate instructiunile de completare a decontului special de TVA ca urmare a modificarilor aduse articolului 1563 din Codul Fiscal. Astfel, in sectiunea contribuabililor care au obligatia sa depuna decontul special de TVA, au fost introduse si achizitiile intracomunitare de mijloace de transport care nu sint noi, pentru care se datoreaza TVA in Romania, incepind cu achizitiile intracomunitare efectuate dupa 1 ianuarie 2011. "Pentru aceste achizitii formularul de decont special se depune inainte de inmatricularea in Romania a mijlocului de transport care nu este considerat nou conform prevederilor legale si pentru care se datoreaza taxa, dar nu mai tirziu de data de 25 a lunii urmatoare celei in care ia nastere exigibilitatea taxei aferente achizitiei intracomunitare de astfel de mijloace de transport", precizeaza oficialii Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea. Daca in aceeasi luna persoana impozabila efectueaza mai multe achizitii de masini care nu sint considerate noi, aceasta poate depune mai multe deconturi speciale de taxa pentru aceeasi luna, fara a bifa casuta "Declaratie rectificativa". (D. G.)


Bacauanii doneaza si ei carti pentru Canada


Bacauanii s-au raliat campaniei de donare de carti pentru comunitatea romaneasca din Canada demarata de Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" Vrancea. Liceul cu Program Sportiv din municipiul vecin a mobilizat comunitatea locala care a donat un numar considerabil de carti, in special beletristica, pentru Biblioteca Romaneasca din Montreal. Pina la ora actuala s-au strins circa 700 de volume care vor pleca peste Atlantic pentru a fi citite de conationalii nostri din Canada. "Ne bucuram ca aceasta campanile are ecou si in judetele vecine si le multumim pentru incredere colaboratorilor nostri din Bacau, care ne-au si trimis cartile. Campania ramine deschisa", a declarat Teodora Fintinaru, directorul Bibliotecii. (S. T.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.