Ultima oră

POLITICA: Basescu ataca Opozitia: Externalizarea unei probleme pe care o au ei nu le face cinste

Ziarul de Vrancea
27 ian 2011 394 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net prezent la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, presedintele Traian Băsescu a lansat un atac extrem de dur la adresa Opozitiei, pe care o acuză că "nu vrea niciun fel de discutii cu presedintele Romăniei".

Presedintele Traian Băsescu a fost solicitat, joi, de către un membru al social-democratilor din Polonia, in cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, să răspundă acuzatiilor aduse de Opozitie, potrivit căreia seful statului ar fi redus importanta Parlamentului si ar fi refuzat orice dialog cu Opozitia.


înainte de a da clarifica situatia, seful statului a găsit de cuviintă, insă, să ceară parlamentarului care i-a adresat intrebarea să-si dezvăluie identitatea politică, intuind, probabil, că acesta ar fi un reprezentant al social-democratilor. "Sunt membru al Partidului Socialist-Democrat din Polonia", i-a răspuns parlamentarul.


Iar răspunsul sefului n-a intarziat să apară. "Puteti verifica, si aveti o probă si astăzi, că parlamentarii socialisti, partidele din Opozitie, nu răspund invitatiilor la dialog. Iar astăzi aveti o probă. Partidele de Opozitie din Romania nu se află in sală. Nu am avut impresia că inainte de a veni aici am cerut partididelor de opozitie din Romania să plece din sală. Am inteles că a fost initiativa lor, iar motivatia publică pe care au dat-o a fost pentru că ieri (miercuri, n.r.) a fost arestat un membru marcant al Opozitiei, fiind suspectat de fraude. Vă asigur că puteti verifica numai uitandu-vă si in presa din Romania si veti constata că nu răspund niciodată invitatiilor de a avea discutii cu presedintele. Ca atare, cred că colegii dvs. de familie politică v-au dezinformat si v-au pus intr-o situatie delicată, pentru că ei nu vor niciun fel de discutii cu presedintele Romaniei", a spus Băsescu.


Mai mult, spune seful statului, "dacă in tară poate fi acceptată pozitia ca fiind un joc al Opozitiei, externalizarea unei probleme pe care o au ei nu cred că le face cinste".


într-un comunicat remis, joi, PSD anunta că nu va participa la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, la care si-a anuntat participarea si presedintele Traian Băsescu, social-democratii considerand un gest cinic ca presedintele, care conduce "un stat politienesc", să vorbească acestui for de protectie a democratiei.


"Prezenta lui Traian Băsescu la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, o institutie de promovare si de protectie a drepturilor omului, democratiei si statului de drept, este o expresie de cinism din partea celui care conduce, in Romania, un stat politienesc. Arestarea, ieri, la Pitesti, a presedintelui Consiliului Judetean, Constantin Nicolescu, presedinte al filialei PSD Arges, pentru asa-zise fapte penale de acum 5-6 ani, reprezintă incă o dovadă in acest sens. în aceste conditii, in semn de protest, membrii PSD din delegatia Romaniei la APCE nu vor participa la această sedinta a Adunării", se arăta in comunicatul citat de NewsIn.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.