Ultima oră

Proiect european, intors de la semnat din cauza unui cuvint

Doina Ganea
12 ian 2011 987 vizualizări
Formularea neclara a unui articol dintr-o hotarire a Consiliului Local Focsani a intors de la semnat un proiect de 37,3 milioane de euro

Primaria si ENET SA Focsani sint acum gata sa semneze contractul de finantare cu Ministerul Mediului si reprezentantii Uniunii Europene pentru reabilitarea sistemului de termoficare a municipiului.

Guvernul a adoptat la finele anului trecut o ordonanta prin care a fost aprobat proiectul de modernizare a ENET prin infiintarea unei centrale de cogenerare si de refacere a retelelor de distributie. Numai ca, dupa aprobarea proiectului, cei de la Ministerul Mediului au remarcat ca hotarirea alesilor locali prin care isi dadeau girul cofinantarii din bugetul local a unei sume de aproape 1,2 milioane de euro este destul de ambiguua. Mai exact, nu-i angaja financiar suficient de ferm. Ministerul a tinut astfel mortis ca in proiect sa se treaca in loc de "Se aproba asigurarea sumelor necesare pentru acoperirea subventiilor"¦", formula: "Se aproba asigurarea din bugetul local al Municipiului Focsani a sumelor necesare pentru acoperirea subventiilor"¦". Ieri, in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Local Focsani aceasta modificare semantica a fost aprobata, astfel incit s-a dat liber la semnarea contractului. "Odata cu aceasta modificare a unui cuvint putem trece la semnarea contractului de finantare. Cei de la Mediu au cerut sa mentionam astfel ca cele peste 5 miliarde de lei vechi vor fi din bugetul local. Noi avem toata documentatia pregatita si, dupa ce semnam contractul la Ministerul Mediului, putem scoate lucrarea la licitatie", ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi. Daca se va aproba finantarea, sistemul de termoficare se va moderniza in urmatoarele 42 de luni printr-un proiect de 37,3 milioane de euro. Conform edililor, noua centrala ENET va reduce pierderile de caldura care acum se ridica la 32%. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.