Ultima oră

ESENTIAL: Bogdan Chiritoiu, seful Consiliului Concurentei:

Ziarul de Vrancea
11 ian 2011 436 vizualizări
Pentru 2010 - 2011 nu avem date care sa indice o intelegere in piata privind cresterea preturilor la carburanti

Datele din 2010-2011 nu ne dau indicii de o incalcare a legii concurentei printr-o intelegere privind cresterea preturilor la carburanti, a declarat marti Bogdan Chiritoiu, preswedintele Consiliului Concurentei. In ceea ce priveste investigatia din 2005 privind piata carburantilor, acesta a mai spus ca efectiv ancheta a inceput in 2009, ca raportul va fi finalizat in primul trimestru din acest an, dar ca pana la pronuntarea unei decizii va mai dura cateva luni.


* "Ideea ca suntem probabil a doua tara ca saracie din UE si din cauza asta trebuie sa avem preturi mai mici la carburanti este total eronat economic. Obiectivul declarat al Comisiei Europene este ca pretul la carburanti fara taxe sa fie acelasi in UE, a spus Bogdan Chiritoiu, referindu-se la cresterile de preturi din 2010.




Investigatia din 2005 pe piata carburantilor a inceput efectiv in 2009. O decizie va fi anuntata undeva in prima jumatate a lui 2011


Seful autoritatii de Concurenta a mai precizat ca investigatia demarata in 2005 pe piata carburantilor a inceput efectiv in urma cu doi ani.


* "Avem aceasta investigatie din 2005, care in esenta este demarata in 2009 cand am schimbat echipa si am demarat efectiv inspectia inopinata. In primul trimestru din acest an, echipa va finaliza raportul de investigatie, document ce va trece prin faza de control intern si apoi este trimis la Comisia Europeana. Daca se recomanda amenda si firmele au termen o luna sa-si prezinte punctul de vedere, deci va mai dura. Estimam ca o decizie se va lua undeva la jumatatea acestui an", a mai explicat Bogdan Chiritoiu.



de Adrian Vasilache HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.