Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
10 ian 2011 539 vizualizări
Stiri pe scurt

S-a terminat vacanta judecatoreasca


Activitatea de judecata revine la normal incepind de azi, cind ambele instante din municipiu isi reiau activitatea normala. Judecatorii si grefierii au beneficiat de o scurta vacanta, incepind cu data de 20 decembrie si pina pe 7 ianuarie, cind s-a intrat in sala doar pentru cauze cu caracter urgent precum masuri de arestare, plasament de urgenta etc. In perioada de vacanta de final de an, s-au putut depune insa in mod normal cereri de chemare in judecata iar arhivele celor doua instante au avut deasemenea program normal. De altfel, "foamea" de justitie s-a cunoscut din prima zi in care s-au putut depune cereri, la Judecatoria Focsani si la Tribunalul Vrancea fiind inregistrate 59 de noi dosare. (G. SAVA)


Germania da de munca la studenti


Studentii vrinceni care vor sa lucreze pe timpul verii in Germania se pot inscrie pentru selectie la Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) din Bucuresti pina pe 20 ianuarie. Locurile de munca sint destinate exclusiv studentilor la facultatile de zi, care au cunostinte de limba germana cel putin medii. Dosarele se depun pina pe 20 ianuarie la Centrul de Informare si Consiliere privind cariera al AMOFM Bucuresti de pe strda Vinatori nr. 1, ocazie cu care se sustine si testul de limba. Contractele de munca se incheie pentru trei luni. Locurile de munca sint oferite in special pe coasta germana, in Bavaria si in Baden Wurttemberg (Schwarzwald, Bodensee), in hoteluri si in gastronomie, in agricultura si in domeniul curateniei cladirilor. Pentru detalii puteti suna la numerele de telefon 021.337.21.94, 0758.102.149 sau 0758.236.632. (S. TUDOSE)


Primaria Focsani da examen medical


Miercuri, la Primaria Focsani va avea loc concursul pentru ocuparea functiei de asistent medical in cabinetele medicale scolare din subordinea municipalitatii. Potrivit informatiilor oferite de reprezentantii institutiei, la examen s-a inscris un singur candidat, care va fi testat din bibliografie specifica. De asemenea, Primaria Focsani cauta si un asistent medical principal, insa pentru aceasta functie nu s-a aratat, deocamdata, nimeni interesat. Cel mai probabil, testul pentru alegerea unui principal se va reorganiza, evident daca examenul va fi anuntat din timp. Oportunitatea angajarii de asistenti medicali la cabinetele din scoli este una binevenita, mai ales ca multe halate albe aleg sa practice meseria peste hotare, nemultumite de lipsa joburilor si a salariilor de mizerie din tara. Primaria Focsani are in grija 30 de cabinete medicale. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.