Ultima oră

POLITICA:Teodor Baconschi: Demisionez fara niciun fel de problema, daca eu sunt considerat vinovat pentru Schengen

Ziarul de Vrancea
5 ian 2011 344 vizualizări
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, este dispus sa isi depuna mandatul daca va fi facut responsabil de esecul aderarii Romaniei la Schengen. Declaratia a fost facuta in exclusivitate Telejurnalului TVR.

"Daca primul-ministru imi cere acest lucru, demisionez fara niciun fel de problema, daca eu sunt considerat vinovat pentru problemele legate de MCV si acum de Schengen", a declarat Baconschi.


"Eu am de gestionat, ca membru al guvernului, tot ce tinea de implementarea aquis-ului Schengen, deci, nu am, ca minister, nicio legatura cu MCV-ul; asta cred ca e un lucru evident; si din acest punct de vedere cxred ca exista o coresponsabilitate a intregii societati romanesti fata de intarzierea termenului de acces la Schengen", a mai spus ministrul.


Precizarile sale vin dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat in guvern ca Romania nu va denunta unilateral Mecanismul de cooperare si verificare pe justitie si nu se va opune aderarii Croatiei la Uniunea Europeana - o pozitie contrara celei exprimate acum doua zile de seful diplomatiei romane.


Presedintele a declarat ca isi asuma responsabilitatea politica a intarzierii accesului in spatiul Schengen, completand, in acelasi timp, ca este evidenta cantonarea in zona justitiei a marilor probleme. Seful statului a aratat ca, din pacate, Mecanismul de cooperare si verificare pe justitie a fost asociat cu aderarea la spatiul Schengen, asa cum rezulta din scrisoarea adresata Comisiei Europene de ministrii de interne francez si german.



de D.G. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.