Ultima oră

ESENTIAL: Daniel Funeriu: Noua Lege a educatiei e moderna, ne pune in pas cu Europa.

Ziarul de Vrancea
5 ian 2011 388 vizualizări
Trebuie sa ingropam securea razboiului politic, ale carui ravagii pe taramul educatiei pot fi dezastruoase

"Doresc sa le multumesc tuturor celor care au participat la acest efort (lucrul la Legea educatiei - n.red) si la dezbaterile publice care au inceput inca din ianuarie 2007. Doresc sa le multumesc si celor care au venit cu propuneri care au crescut calitatea legii - comisiile parlamentare de specialitate. Legea este una moderna, care ne pune in pas cu Europa", a declarat, miercuri, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, adaugand ca invita conducerile universitatilor si asociatiile de studenti "sa ingroape securea razboiului politic, ale carui ravagii pe taramul educatiei pot sa fie dezastruoase".


Daniel Funeriu a adaugat ca "Este nevoie de toti, incepand de astazi, sa fim solidari in jurul unui proiect pentru viitorul Romaniei. Ministerul va depune un efort consistent de explicare a masurilor din aceasta lege".


Printre avantajele legii, ministrul Educatiei a amintit faptul ca "Doresc sa spun parintilor ca aceasta lege aduce mult dorita stabilitate in sistem - regulile nu vor mai fi schimbate de la an la an, in functie de cine este ministru".


El a tinut sa aminteasca si faptul ca "Prevederile noii legi vor intra in vigoare gradual, la momentul oportun, nu in acest an scolar".


In plus, Daniel Funeriu a subliniat ca "Acum avem baza legala pentru a elabora un nou curriculum, in care toceala nu mai are rostul. Aceast este, in acest moment, prioritatea-zero a Ministerului Educatiei".


Noua Lege a educatiei a fost declarata constitutionala, marti, de CCR, in urma unei sesizari depuse de opozitie, si promulgata de seful statului.



de Alina Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.