Ultima oră

ESENTIAL:Guvernul ar putea decide marti majorarea plafonului de garantare a depozitelor bancare la 100.000 de euro,

Ziarul de Vrancea
28 dec 2010 359 vizualizări
precum si interzicerea vanzarii medicamentelor pe internet

Guvernul ar putea decide, in sedinta de marti, majorarea plafonului de garantare a depozitelor bancare de la 50.000 de euro la 100.000 de euro. De asemenea, proiectul initiat de Ministerul Finantelor Publice prevede eliminarea liniilor de credit stand-by - acordate de institutiile de credit - din categoria resurselor financiare ale schemei de garantare a depozitelor.


Un alt punct aflat pe ordinea de zi a sedintei Executivului este si ordonanta privind interzicerea comercializarii medicamentelor pe internet. Potrivit Agerpres, modificarile propuse mai prevad ca infiintarea unei farmacii comunitare in mediul urban sa se realizeze in functie de numarul de locuitori si la o distanta de minimum 500 de metri de o alta farmacie comunitara.


Luna trecuta, ministrul Sanatatii, Attila Cseke, declara ca aceste modificari ale Legii farmaciilor reprezinta "o necesitate, avand in vedere ca la sfarsitul acestui an inceteaza aplicabilitatea criteriului demografic privind infiintarea farmaciilor comunitare. Renuntarea la acest criteriu ar duce la autorizarea fara limita a farmaciilor comunitare iar, in prezent, in Romania exista un numar suficient de farmacii prin care se asigura aprovizionarea cu medicamente a populatiei. Mai mult, daca eliminam acest criteriu, exista pericolul transferului farmaciilor din mediul rural in cel urban\' - a mai precizat ministrul Cseke, citat de Agerpres. El a explicat ca farmaciile infiintate pana acum nu vor fi afectate.



de Sorana Mihailescu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.