Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
18 dec 2010 583 vizualizări
Stiri pe scurt

Magazin de vise inchis de ATOP pentru trei luni


Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica, in colaborare cu IPJ Vrancea si Garda Financiara au inchis joi un magazin de «vise» situat pe strada Bucegi din Focsani si care apartine Jasmine Magic SRL Galati. «In cursul verificarilor, au fost constatate mai multe nereguli privind desfasurarea activitatii, motiv pentru care magazinul a fost inchis pentru o perioada de trei luni. A fost aplicata si o sanctiune in valoare de 20.000 lei. Tot cu aceasta ocazie au fost ridicate in vederea confiscarii 46 pliculete cu produse etnobotanice, care au fost gasite in poseta vinzatoarei si pentru care aceasta nu detinea documente justificative», informeaza ATOP. De altfel, in ultimele luni, astfel de echipe au controlat toate cele sase magazine din Vrancea, cinci din Focsani si unul din Panciu. Oamenii legii au gasit nereguli in aceste locuri, dar au identificat si o parte dintre consumatorii de etnobotanice. Raziile politistilor in asa numitele «magazine de vise» s-au inmultit dupa ce mai multi tineri au ajuns la spital dupa ce au fumat astfel de extrase din plante. (Dan CHIRIAC)


Sanctiuni de la CJPC


Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) a desfasurat un control tematic privind calitatea, modul de etichetare si de comercializare a produselor specifice sarbatorilor de iarna. Comisarii au verificat circa 40 de operatori economici din judet si au gasit, asa cum se intimpla la fiecare control, probleme privind etichetarea si informarea corecta a cetatenilor. "Am identificat multi operatori economici care aveau produse etichetate necorespunzator, a caror marfa a trebuit sa o suspendam temporar de la comercializare. Totodata am gasit si produse precum carne si ciocolata, care erau iesite din termenul de valabilitate, acestea fiind retrase definitiv de pe piata", a declarat Mirela Bizna, comisar sef al CJPC. Asadar, tot ce nu era bun a fost scos de pe rafturi. Pentru toate abaterile descoperite au fost aplicate 20 de avertismente, dar si mai multe amenzi in valoare totala de 38.950 lei. Nu in ultimul rind au fost oprite de la comercializare 69 de instalatii electrice pentru brad. (Sorin TUDOSE)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.