Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
16 dec 2010 502 vizualizări
AJOFM face lobby pentru banii UE in Panciu si Adjud

Angajatii AJOFM vor organiza doua intilniri zonale de lucru cu partenerii de dialog pentru promovarea accesarii de Fonduri Structurale Europene. Vor fi prezentate Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, parteneriatul public privat, dar si potentialele grupuri de clienti asistati in cadrul unor proiecte finantate. Actiunile isi propun sa aduca la aceeasi masa de discutii reprezentanti ai agentilor economici, sindicatelor, patronatelor, dar si reprezentanti ai autoritatilor publice locale. Intilnirile vor fi organizate pe 20 decembrie in Panciu si Adjud, in Sala Consiliului Local din fiecare oras, la orele 9.30, respectiv 12.00. Promovarea accesarii de fonduri europene face parte din planul de actiuni pe 2010 a Agentiei. (S.T.)


Alesii locali, nemultumiti de Aparatul Permanent


Consilierii focsaneni sint nemultumiti pe jumatate de activitatea salariatilor aparatului permanent de lucru al CL. Aceasta pentru ca din cei doi angajati, unul a primit punctaj maxim la evaluarea pe 2009. Este vorba de consilierul juridic Violeta Dima, a carei activitate este foarte bine vazuta de alesi. Aceasta spre deosebire de celalalt "sfatuitor" al consilierilor locali, economistul Mihai Racovita Jalova, care abia a obtinut calificativul "satisfacator". Evaluarea a fost realizata de secretarul municipiului, Eduard Corhana, si s-a aplicat pentru activitatea din acest an. Cosmin Mihai Racovita Jalova a obtinut calificativul "nesatisfacator" la sase criterii de performanta din cele 10, fiind considerat bun doar la capacitatea de a lucra independent si la competenta in gestionarea resurselor alocate. Activitatea de consilier economic din cadrul aparatului propriu de specialitate a economistului Cosmin Mihai Racovita Jalova a mai fost pusa in discutie si in anii anteriori, cind alesii au fost intelegatori, nevrind sa lase pe nimeni pe drumuri. (D. G.)


Estonienii cauta ingineri


Numarul locurilor de munca vacante din judet este aproape neschimbat fata de saptamina trecuta. Daca atunci erau 81, acum sint 82 posturi vacante. Potrivit unui comunicat de presa al AJOFM, in judet se cauta muncitori necalificati in industria confectiilor (34), confectioner-asamblor articole din textile (39), doua femei de serviciu si doua calcatorese lenjerie. De asemenea, se mai cauta si un tehnician industria textila, un gestionar depozit, un instalator de instalatii tehnico-sanitare si de gaze, un croitor, dar si un operator calculator electronic si retele. La nivelul Spatiului Economic European, doar Estonia are nevoie de angajati, balticii solicitind ingineri instalatii pentru constructii, un inginer proiect, un inginer retele electrice, un manager proiect si un arhitect. Locurile de munca sint valabile pina la 22 decembrie. (S.T.)









În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.