Ultima oră

POLITICA:Varujan Vosganian: PSD se joaca de-a logodna cu PNL.

Ziarul de Vrancea
13 dec 2010 387 vizualizări
PDL trebuie sa treaca in Opozitie, sa se smereasca si poate ca in viitor, dupa alegeri, am putea sa dialogam

PNL ar putea discuta pe viitor cu democrat-liberalii, insa "probabil" dupa alegerile parlamentare si dupa ce PDL se va "smeri", a declarat luni, la RFI, vice-presedintele PNL, Varujan Vosganian. El a criticat si prestatia PSD, care "agite pirostriile" si se joaca "de-a logodna" cu PNL, pornind "de la atitudinea cinica potrivit careia cu cat trece mai mult timp, cu atat zestrea sa electorala creste".


"Partidul Democrat, de cate ori e la ananghie, ne cauta ajutorul, de cate ori e puternic, cauta sa ne omoare. Acum se pare ca e la mare ananghie, dar noi spunem raspicat ca nu suntem detergentul Partidului Democrat. Partidul Democrat trebuie sa treaca in Opozitie, sa se smereasca, sa-si gaseasca responsabilii si poate ca in viitor am putea sa dialogam, dar acest viitor probabil ca va fi dupa alegerile parlamentare", a afirmat fostul ministru de Finante.


El considera ca reactia lui Emil Boc la acuzatiile potrivit carora ar executa tot ce-i dicteaza presedintele Traian Basescu nu este altceva decat "o gluma", dupa ce premierul sustinuse duminica, la PRO TV, ca seful statului nu-i dicteaza cum sa actioneze.


"Probabil ca presedintele nu-i spune folosind imperativul, ci roaga si atunci domnul Boc, din iubire neconditionata urmeaza toate rugamintile presedintelui. Reactia lui Emil Boc este o gluma", a comentat Varujan Vosganian.


In ceea ce priveste PSD, acest partid "se joaca de-a logodna" cu liberalii, in loc sa participe la o constructie concreta si sa-si asume un proiect clar de guvernare, a afirmat liderul liberal, care a precizat ca, personal, militeaza pentru "refacerea constructiei politice din septembrie 2009", facand referire la proiectul in care Klaus Johannis a fost propus prim ministru.


"PSD-ul, in loc sa agite pirostriile ar putea sa participe cu determinare la un proiect politic. PSD prefera acest joc de-a logodna cu PNL, in care ne tot propune o colaborare politica, fara sa aiba insa o asumare reala de a guverna. Daca PSD doreste cu adevarat sa discutam despre un posibil Guvern, despre o nominalizare de prim-ministru, despre un program concret, oricand suntem dispusi sa discutam, pentru a inlocui actualul Guvern", a explicat el.


Varujan a argumentat ca in PSD lipseste determinarea de a guverna, iar partidul "porneste de la atitudinea cinica potrivit careia cu cat trece mai mult timp, cu atat zestrea sa electorala creste".


"Romania are nevoie acum de o solutie politica. Privim cu interes ce se petrece la UDMR. Noi speram sa refacem constructia politica din septembrie 2009 si sa dam Parlamentului o noua majoritate si tarii un nou Guvern", a incheiat Varujan Vosganian.



de R.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.