Ultima oră

Trafic de iarna: trenuri blocate, drumuri cu polei si accidente - VEZI VIDEO -

Ziarul de Vrancea
3 dec 2010 1058 vizualizări
Calatorii din trenuri au inghetat noaptea trecuta pentru ca locomotivele s-au defectat din cauza gerului. Dupa lungi tratative au fost trimise locomotive diesel care au reusit sa reporneasca trenurile u 16 persoane au ajuns la spital dupa ce au alunecat pe gheata si s-au ranit u sefii CJ sustin ca in judet s-au operat deszapeziri de drumuri cu 12 utilaje u la Focsani, edilii considera ca prima zi de iarna nu i-a gasit nepregatiti u din cauza chiciurei zeci de familii au ramas fara curent electric


Vremea rece continua sa dea batai de cap vrincenilor, dar nu numai. Doar dupa o zi de iarna o serie de trenuri au fost deja blocate, casele au ramas fara curent electric, pe drumurile acoperite cu polei s-au produs accidente, iar pe trotuarele "oglinda" 16 pietonii si-au fracturat miinile sau picioarele. "Baba iarna" nu i-a lasat pe cei ce calatoresc cu trenul sa ajunga la destinatie in timp util. Din cauza chiciurei trenurile au avut intirzieri chiar si de 300 de minute, iar calatorii au inghetat in vagoane. In noaptea de 1 - 2 decembrie, mai multe trenuri care tranzitau Vrancea au ramas blocate si nu au mai putut avansa decit dupa interventia autoritatilor. Trenul rapid 662 Iasi-Bucuresti a avut o intirziere de 300 de minute si a ramas blocat in Gara Focsani, personalul 511 Buzau "" Marasesti a intirziat 200 de minute si a ramas blocat la Sihlea, intercity 553 Bucuresti- Suceava N a avut o intirziere de 200 de minute, fiind blocat la Sihlea, iar intercity 557 Bucuresti "" Bicaz a avut o intirziere de 300 minute si a fost blocat intre Focsani si Putna Seaca. Autoritatile au solicitat ajutorul Pompierilor. "Pe teritoriul judetului Vrancea, trenurile au stat de la 1 la 6 ore", ne-a spus colonelul Janica Bordeanu, prim adjunct al Inspectorului sef ISU. Un cardiac aflat in tren a solicitat ajutorul medicilor de la Ambulanta dupa ce s-a simtit rau. Dupa ce a primit ajutor medical, barbatul a refuzat sa ramina internat. De asemenea, colonelul Janica Bordeanu a sunat la Regionala CFR Galati pentru ca salile de asteptare de la Focsani si Marasesti sa fie incalzite si oamenii care au coborit din trenuri sa nu stea in frig. "Trenul a mers perfect pina la Tecuci. La Tecuci am stat doua ore in statie, dupa Tecuci am mai stat o ora si jumatate in cimp intre Tecuci si Focsani, in Focsani stam de doua ore si jumatate. Intre timp s-au terminat acumulatorii. Nu ni s-a oferit nimic, doar informatii cu picatura. Tocmai am sunat la 112 si situatia nu pare sa se remedieze. Au zis ultima oara ca vin in 20- 25 de minute", ne-a spus un calator. O alta femeie spune ca "as vrea sa plec din trenul asta in celalalt care merge spre Bucuresti. Eu fiind operata, nu stiu daca rezist pina dimineata. Ma incalzesc cu ce am, ma duc, cumpar, nu stiu cum sa procedez". Dupa lungi tratative, au fost trimise locomotive diesel care au reusit sa porneasca din loc trenurile inghetate pe sine.


Drumurile judetene, deszapezite cu 12 lame


Nici pe drumurile publice situatia nu era ieri prea buna. Pe toate drumurile judetene se circula in conditii de iarna. Utilajele firmei care asigura deszapezirea, Sotirex SRL Bacau, au iesit pe drumurile judetene pentru a imprastia material antiderapant inca de miercuri noapte, de la ora 4.30, dupa cum ne-au transmis reprezentantii CJ Vrancea. Ieri, la ora 13.00, se intervenise aproape in tot judetul, cu 12 lame, un autogreder si un incarcator, in mai multe localitati, printre care cele din nordul judetului, precum Tanasoaia, Ruginesti, Ploscuteni, Paunesti, in zona de munte, la Naruja, Nereju, Nistoresti, Vidra catre Tifesti, dar si pe drumurile judetene de cimpie, la Suraia, Popesti, Cotesti si Gugesti. Cu toate interventiile, ieri pe multe drumuri poleiul a dat mari batai de cap soferilor.


Aglomeratie si durere la ortopedie


Picioare, miini rupte si capete sparte din cauza ghetii. 16 persoane, care au trebuit sa iasa din casa, au avut ghinionul sa ajunga la Spitalul din Focsani dupa ce au alunecat pe gheata si s-au ranit. Dupa ce au primit ajutorul medicilor de la UPU, persoanele in cauza, copii, adulti si batrini, au fost nevoite sa mai stea internate in sectia de ortopedie. Medicii ortopezi trag un semnal de alarma si ii atentioneaza, mai ales pe virstnici in cazul carora fracturile pot fi din cele mai grave, sa iasa doar de nevoie din casa. « Pentru noi, cea mai periculoasa vreme este cea cu polei si ghetus. Le recomandam, mai ales batrinilor, pe cit posibil sa nu iasa din casa », ne-a spus dr. Ion Albu, seful sectiei de ortopedie.


Bacinschi spune ca s-a actionat la timp. Focsanenii"¦


Primele 24 de ore de iarna adevarata la Focsani au trecut prin probe de"¦ gheata autoritatile locale. Ploaia care a cazut peste zapada inghetata a favorizat aparitia poleiului in dimineata zilei de joi. Fenomen care a bulversat circulatia pe strazi, inclusiv a pietonilor pe trotuare. Angajatii Primariei au aruncat pe strazi aproape 100 de tone de material antiderapant, in timp ce toate utilajele au lucrat pe principalele artere din oras. Seful executivului local face insa un apel tuturor cetatenilor, asociatiilor de locatari, societatilor comerciale si institutiilor de stat, ca acolo unde e cazul, sa treaca la degajarea trotuarelor de gheata si la imprastierea de nisip. "Am sa le dau amenda celor care nu respecta legea. Pina acum am vazut ca s-a mobilizat toata lumea. Cam 50-60% dintre agentii economici au inteles si si-au curatat trotuarele din fata unitatilor", ne-a declarat Decebal Bacinschi. De miercuri dimineata si pina acum, echipele Directiei de Dezvoltare au imprastiat material antiderapant, fiind utilizate toate masinile de interventie.


Zapada cade, vin si accidentele


Din cauza conditiilor nefavorabile, soferii nu si-au putut stapini masinile si astfel s-a ajuns la producerea accidentelor rutiere. La Golesti, Nicolae T., de 30 ani, din Bolotesti, in timp ce conducea o Dacia, s-a angajat in depasirea unui autoturism, patrunzind pe contrasens, unde s-a lovit de masina condusa de Constantin G. în urma impactului a fost ranita o femeie de 32 ani. Un alt accident s-a produs pe DN 2 "" E 85, in afara localitatii Garoafa, unde conducatorul unei Dacia, Gheorghe U., 62 ani, din Onesti, nu a adaptat viteza si a derapat, lovindu-se de o alta masina. Un barbat a fost ranit usor. In afara localitatii Urechesti, Ionut A., 22 ani, din Gugesti, conducatorul autoturismul Dacia, a derapat, a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune frontala cu un BMW condus regulamentar de Gabriel C., de 42 ani, din Iasi. O femeie de 48 ani din Marasesti a fost lovita de o masina in momentul in care voia sa traverseze prin loc nepermis. Politistii de la Circulatie recomanda astfel soferilor prudenta.


Fara curent din cauza inghetului


Peste 100 de vrinceni au avut ieri de suferit de pe urma intreruperii curentului electric, din cauza vremii nefavorabile, care a dus la ruperea firelor din reteaua electrica. Ieri dimineata, la ora 7.00, s-au inregistrat mai multe deranjamente la Bicestii de Sus (comuna Dumitresti), Tataranu, Popesti, Dumbraveni, Nereju, Vizantea Manastireasca, Radulesti, Calienii Noi si Nereju "" Poduri. In urma interventiilor Electrica deranjamentele au fost rezolvate in jurul orei 15.00. Ieri dupa-amiaza erau inca deconectati locuitorii din satul Slobozia Botesti din comuna Maicanesti, insa o echipa de electricieni era la fata locului pentru a remedia avaria, dupa cum ne-au declarat reprezentantii Electrica. Si locuitorii din Voetin, comuna Sihlea, nu aveau curent electric inca de miercuri, tot din cauza unor conductoare rupte, urmind ca in zona sa intervina Electrica Buzau. "Cauza acestor avarii a fost chiciura, care s-a depus pe conductoarele clasice si a condus la ruperea acestora, in conditiile in care a batut si vintul in rafale. Speram ca in cel mai scurt timp toti consumatorii nostri sa fie realimentati", ne-a declarat ing. Dumitru Rusu, dispecer sef la SDEE Focsani. (R. MANOLACHE, D. GANEA, M. BESLEAGA)


Homelesii, asteptati la Adapost


Adapostul de noapte "Sfintul Nicolae" pentru oamenii strazii este aproape plin. Administratorul lui spune ca se asteapta ca, odata cu vremea rece, sa se aciueze si noi locatari zgribuliti, satui sa bata strazile pentru pomana. "Cei care se afla acum in adapost sint de ceva timp aici, iar pina acum nu au mai venit altii. Oricum, abia a inceput frigul si de acum ne asteptam ca numarul acestora sa creasca. Noi sintem pregatiti", ne-a declarat Nicu Mihai, administratorul adapostului. In imobilul destinat celor fara casa care au buletin de Focsani ar mai fi loc de 3-4 persoane, dar daca va fi nevoie, vor fi folosite si saltele din dotare. Chiar daca in principiu in el nu au voie sa stea decit cei din Focsani, se va face o derogare si vor putea sta si cei din alte localitati in caz de temperaturi extreme. "Daca va fi cod galben, ii vom primi si pe cei care nu sint din oras, ba chiar si pe cei din alte judete, cum s-a intimplat anul trecut", a mai precizat Nicu Mihai. (S.T.)







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739405 zile, 21 ore, 49 minute, 23 secunde
Ehe oameni buni si acesta este doar inceputul http://www.mersul-trenurilor-cfr-calatori.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.