Ultima oră

ULTIMA ORA:Exit Poll Publika TV/IRES alegeri Moldova: PLDM 34,4%, PCRM 26%, PL 15,6%, PDM 15,1%, AMN 3,1%

Ziarul de Vrancea
28 nov 2010 410 vizualizări
PLDM (Vlad Filat) a obtinut 34,4% din voturile moldovenilor, PCRM (Voronin) 26%, PL (Ghimpu) 15,6%, PDM (Marian Lupu) 15,1%, si AMN (Urechean) 3,1%, insuficient pentru a accede in Parlament, indica exit poll-ul realizat de Publika TV&IRES, la ora 19.00.

Potrivit celui de-al doilea exit poll realizat in Moldova, la comanda PrimeTV - CBS/AXA, partidele au obtinut in alegeri urmatoarele procente: PCRM 33,8 %, PLDM 32,2 %, PDM 14 %, PL 10 %.


La alegeri au participat 39 concurenÃi electorali: 20 partide politice ºi 19 candidaÃi independenÃi. Pentru a accede in Parlament, este pragului electoral minim de reprezentare: pentru partide politice " 4%, pentru un candidat independent " 2%.


In mandate, procentele obtinute de partidele moldovenesti potrivit exit poll-ului Publika/IRES, s-ar traduce astfel:


PLDM - 37 de mandate

PL - 18 mandate

PDM - 17 mandate

PCRM - 29 mandate


Prin urmare, partidele fostei Aliante pentru Integrare Europeana - PLDM, PL si PDM - insumeaza 72 de mandate, depasind limita minima de 61 de mandate necesare alegerii presedintelui. In plus, comunistii nu mai detin numarul de mandate necesare penru blocarea alegerii sefului statului moldovean.


Declaratii Vlad Filat (PDLM), dupa anuntarea exit-pollurilor:


"¢"Faptul ca atat de multi concetateni au votat, alegand viitorul demonstreaza ca suntem o societate matura, o societate care a inteles ca doar prin implicare putem merge inainte. (...) In urma alegerilor, urmeaza sa ne bucuram, insa aceasta perioada este una foarte scurta. Rezultatul va insemna responsabilitate si munca pe care va trebui sa o depunem incepand de marti".

Dorin Chirtoaca (PL): "Va fi o majoritate suficienta pentru alegerea presedintelui"


"¢"De saptamana trecuta, partidele Aliantei au declarat ca nu au nicio sansa comunistii in cadrul acestor alegeri. Iata ca s-a demonstrat. Eram absolut convinsi ca va fi o majoritatea suficienta pentru alegerea presedintelui. Asteptam rezultatele finale, dar suntem singuri ca vor fi aproape de cele enuntate. Multumim, in special celor care au votat pentru democratie".



de Anne-Marie Blajan HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.