Ultima oră

REVISTA PRESEI RADIO-TV:Eugen Radulescu, director BNR: Situatia fondului de pensii este un dezastru

Ziarul de Vrancea
26 nov 2010 460 vizualizări
Eugen Radulescu, director BNR, a declarat in aceasta seara, in emisiunea "Money Show" (The Money Channel), ca Romania a primit avertizari serioase de la forurile UE in privinta a doua probleme extrem de grave: Fondul de pensii si procesele castigate de bugetari.

\'Situatia fondului de pensii si a echilibrului in aceasta zona este un dezastru si se va inrautati pe an ce trece. In conditiile acestea, Senatul a probat reducerea varstei de pensionare pentru barbati de la 65 la 64 de ani. Prin aceasta masura ne ingropam singuri. Cresterea costurilor pensiilor de la peste 8% in 2007 la peste 11% in 2009 reprezinta un lucru de nesuportat pentru economia noastra", a declarat Radulescu.​


Directorul BNR spune ca a doua problema majora este creata de "deciziile pe banda" ale instantelor judecatoresti inferioare in favoarea bugetarilor reclamanti in conditiile in care exista o decizie a Curtii Constitutionale care spune ca taierea salariilor in domeniul bugetar este corecta. Acesta precizeaza ca astfel de decizii duc la dezechilibre bugetare grave si la incertitudine.


Radulescu a evitat insa sa se pronunte de ce statul nu plateste arieratele, dar spera ca atunci cand o va face sa fie vorba de plati obiective si nu facute la interventii sau din interese.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.