Ultima oră

POLITICA:Nici Guvernul nu a inteles decizia CCR: Cabinetul va solicita Curtii o precizare clara referitoare la procedura asumarii raspunderii

Ziarul de Vrancea
15 nov 2010 386 vizualizări
Guvernul va solicita Curtii Constitutionale "o precizare clara referitoare la procedura asumarii raspunderii pe legea Educatiei", a declarat luni vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, care a adaugat ca Executivul intentioneaza sa-si asume raspunderea si pe Legea salarizarii unice.

Gheorghe Flutur a precizat, la finalul sedintei coalitiei de guvernare, ca Guvernul a fost mandatat sa faca aceasta solicitare, in conditiile in care, dupa cum a precizat reprezentantul PDL, "din punctul nostru de vedere procedura (asumarii raspunderii, n.r.) nu poate fi oprita" avand in vedere etapele parcurse pana in prezent.


"Asteptam raspunsul CCR si decizia pe care noi o vom respecta", a comentat el.


Guvernul intentioneaza sa-si asume raspunderea si pe Legea salarizarii unice, care va fi supusa unei "analize finale" in sedinta Coalitiei de marti seara.


Coalitia sustine asumarea raspunderii pe legea salarizarii unice pentru ca aceasta este cea mai rapida procedura pentru adoptarea unei legi necesare pentru bugetul de stat pe 2011, a explicat Flutur.


Ii asteptam in continuare pe liberali sa discutam prioritatile Romaniei - Flutur


Oficialul PDL a precizat ca niciun membru al Coalitiei de guvernare nu va participa la consultarile anuntate de liderul PNL Crin Antonescu, dar a reafirmat ca liberalii au fost invitati la sedinta de luni, insa nu au venit.


"Premierul a adresat o rugaminte presedintelui PNL sa discutam la Coalitie despre aceste prioritati ale Romaniei. Nu a venit astazi, dar este in continuare asteptat", a precizat Flutur.


UPDATE Premierul Emil Boc a transmis CCR cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Guvern si Parlament


"Premierul solicita presedintelui CCR si judecatorilor Curtii sa constate existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern, pe de o parte, si Parlamentul Romaniei, alcatuit din Camera Deputatilor si Senat, pe de alta parte, si sa constate ca blocajul institutional cu privire la prezentarea si dezbaterea motiunii de cenzura poate fi inlaturat numai prin continuarea procedurii parlamentare de angajare a raspunderii guvernamentale asupra proiectului Legii Educatiei Nationale", se arata intr-un comunicat al Guvernului.



de R.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.