Ultima oră

Motiunea a picat, protestele continua!

Ziarul de Vrancea
28 oct 2010 896 vizualizări
Guvernul Boc a scapat, pentru a cincea oara, de motiunea Opozitiei u parlamentarii Puterii critica Opozitia, care ar fi instigat la proteste de strada u un angajat de la Protectia Copilului Vrancea a lesinat la miting ieri, din cauza oboselii u cadrele didactice, dezamagite de rezultatul motiunii, ameninta ca ar putea sa nu intre azi la ore u peste 3.000 de vrinceni au participat ieri la mitingul de amploare din Capitala

Romania a atins ieri cote de fierbere, atit din punct de vedere al miscarilor sociale, cit si in ceea ce priveste incrincenarea politica din Parlament, la votul motiunii de cenzura populara. In timp ce afara, in strada, cordoanele de ordine abia stapineau furia zecilor de mii de protestatari, intre care si citeva mii de la noi din judet, la sedinta comuna a Camerelor Parlamentului, alesii mai aveau putin si sareau unii la altii. Unii, aparatori ai Guvernului Boc, altii, aprigi contestatari. Motiunea de cenzura populara a picat, neintrunind cele 236 de voturi pentru. PSD si PNL au reusit ieri sa adune 219 voturi, dintre care 211 ale propriilor parlamentari si 8 ale "tradatorilor". Nici un senator sau deputat PDL nu a votat in favoarea sau impotriva motiunii. Prin neparticiparea la vot, s-ar putea spune ca democrat liberalii nu au acordat nici un vot de sustinere Guvernului condus de premierul Emil Boc. Confruntat pentru a cincea oara cu o motiune de cenzura, primul ministru a rezistat si de aceasta data.


Intre cei surprinsi de camerele de luat vedere in mijlocul luptei de la motiune era si deputatul PDL de Vrancea, Alin Trasculescu, care a facut front de aparare pentru premierul Emil Boc, in fata colegilor de Opozitie, reprezentanti galagios de deputatul PSD Nicolae Banicioiu. Parlamentarii PDL de Vrancea, deputatii Alin Trasculescu si Razvan Mustea si senatorul Sorina Placinta au respectat decizia de la Colegiul Director al partidului de la inceputul saptaminii de a asista la sedinta, dar de a nu vota motiunea. Dupa anuntul picarii motiunii, parlamentarii PSD erau ca la "reculegere". "Aveam asteptari sa treaca motiunea, insa azi (n.r. ieri) avind niste informatii pe hol, stiam ca nu va trece. Independentii au zis sa-i mai lasam pina in iarna. Atmosfera a fost foarte incinsa, tara este in criza. Pacat de sindicate care au venit si au rezistat o zi in frig. N-a trecut motiunea pentru ca le-au dat bani, vreo 3 miliarde de lei, la pedelisti, independenti si minoritati. Sindicatelor le transmitem sa nu inceteze protestele", ne-a declarat deputatul PSD Ciprian Nica. In schimb, parlamentarii Puterii, increzatori ca motiunea nu le va darima Guvernul PDL-UNPR-UDMR, nu s-au sfiit sa critice faptul ca Opozitia, pe linga faptul ca a instigat populatia la manifestari, nu ar avea nici o strategie politica alternativa la guvernarea Boc. "Sint mai ingrijorata de indemnul de a iesi in strada, adresat de unii politicieni iresponsabili oamenilor necajiti. Si aici nu vreau sa generalizez spunind PSD sau PNL. Ci anumiti lideri care cred ca, sub presiunea strazii, economia Romaniei va cunoaste o crestere impresionanta. Eficienta inseamna prezenta activa a fiecaruia, acolo unde e de lucru, nu absenta si vorbe. Motiunea este inca o bomba cu praf, aruncata in ochii naivilor de cei care de fapt ne-au adus aici", a declarat si senatorul PDL de Vrancea Sorina Placinta.


Angajat al Protectiei Copilului, lesinat la miting


Unul dintre cei 200 de sindicalisti de la Sindicatul Liber Dreptatea din cadrul Directiei pentru Protectia Copilului Vrancea, care au protestat ieri in Piata Constitutiei, a lesinat. Incidentul s-a produs pe fondul oboselii careia a cazut victima Danut Dima, in virsta de 39 de ani, angajat la Odobesti, cunoscut cu probleme medicale de catre colegii sai. Acestuia i s-a facut rau in timpul mitingului de protest din fata Palatului Parlamentului. Barbatul a fost preluat de un echipaj SMURD si transportat la Spitalul Universitar din Capitala. "Cel mai probabil i s-a facut rau din cauza oboselii. Acum sintem la Spital, nu stiu exact in ce stare se afla. Cit priveste mitingul, sintem nemultumiti, motiunea a picat, nu s-a intimplat ceea ce ne-am dorit. Salariile noastre ramin in continuare mici", ne-a declarat Ionel Chetroiu, liderul DGASPC Vrancea.


Politistii, fortati sa nu mearga la miting


Membrii Sindicatului National al Politistilor Vrancea anuntau marti ca in jur de 50 de oameni vor merge la mitingul de la Bucuresti. In cele din urma, numarul lor a fost mai mic. "A fost frig si ploaie, dar nu asta i-a tinut departe de casa pe politisti. Motivul pentru care oamenii legii nu au venit la miting este legat de Politia Romana. IGPR-ul a impus marti seara situatie de gradul unu, conditii in care nu se poate parasi localitatea decit pe baza de raport. Mai mult, in Bucuresti a fost situatie de gradul zero. Acum asteptam reactia ministrului de interne, Traian Igas, fata de revendicarile noastre. Ministrul e obligat sa aiba o reactie si sa-si spuna punctul de vedere", ne-a spus inspectorul principal Angelin Ciobanu, seful SNPPC Vrancea.


Profesorii ameninta ca nu intra la ore


In urma cu doua zile, sindicalistii din invatamint se anuntau in numar de aproximativ 140 la mitingul de protest de la Bucuresti. Dezamagiti ca motiunea a picat, unii dascali ameninta sa nu intre la ore astazi. "Am asistat la o actiune nemaintilnita, un numar impresionant de oameni au fost de fata. Noi ne-am manifestat pasnic, cu intreg arsenalul de materiale de care am dispus: pancarte, fluiere, caricaturi. Am suportat cu stoicism vremea urita, nu am cedat", ne-a declarat liderul FSLI, Constantin Grigore. Dezorientati, unii membri de sindicat s-au intors la desfasurarea normala a orelor de curs. "Am ramas fara replica la actiunea de astazi (n.r. ieri), ar fi in zadar sa intrerupem activitatea in scoli", ne-a spus Constantin Dragomir, vicepresedintele FSLI Vrancea. De cealalta parte, sint membrii de sindicat care ameninta cu incetarea activitatilor. "Initial stabilisem sa fie greva generala. Oamenii sint derutati, noi in principiu vizam neasumarea Legii Educatiei in Guvern. In principiu, oamenii si-au exprimat dorinta de a inceta lucrul", ne-a comunicat Ionela Batog, vicepresedinte SIP FEN Vrancea. (I. CRETU, G. DRAGHICI, M. BESLEAGA, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739402 zile, 4 ore, 29 minute, 25 secunde
Grigore si Dragomir sunt niste mincinosi ordinari.Cat au stat la miting,pentru ca nu i-a apucat sfarsitul acestuia in piata,s-au asezat undeva intr-un colt al pietei si au tacut chitic.Ce sa mai citeste integral
, acum 739402 zile, 4 ore, 29 minute, 25 secunde
Asa a fost dintotdeauna, sa nu-i mai credem pe niciunul, oricum ei traiesc bine.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.