Ultima oră

Azi Vrancea e la proteste!

Ziarul de Vrancea
27 oct 2010 2452 vizualizări
In jur de 3.000 de vrinceni vor pleca la miting la Bucuresti u intre acestia, o mie sint sindicalisti, restul fiind incolonati de PSD pentru a pune presiune pe parlamentari la votarea motiunii de cenzura u Sanatatea, Invatamintul, Protectia Copilului si Politia pleaca la miting u autocarele cu agitatorii de partid se umplu de la Focsani, Panciu si Adjud, dar si din citeva comune fruntase PSD

Peste trei mii de vrinceni, din diferite domenii de activitate vor protesta astazi, la Bucuresti, impotriva guvernantilor. In autocare se vor imbarca de la primele ore ale diminetii sindicalisti din Sanatate, Invatamint, Protectia Copilului sau Politie pentru a scanda in ziua in care la Parlament se voteaza motiunea de cenzura a PSD, pentru darimarea Guvernului Boc. Protestatarilor din Vrancea li se vor alatura si reprezentanti ai taranilor, dar si o mare masa de oameni incolonati de primarii PSD de prin localitatile judetului. Desi ieri multi lideri ai partidului pastrau la secret organizarea de forte pentru sprijinirea motiunii de cenzura, o parte din edilii social democrati au recunoscut mobilizarea. Potrivit unor surse din PSD, grupuri mari de manifestanti, peste 2.000, se vor imbarca din Adjud si Panciu, dar si din comune si de la Focsani. De la Sindicatul Liber din Invatamint si BNS vor pleca cite 100 de oameni, 250 vor fi taranii de la Propact, Cartel Alfa va aduce 300 de sindicalisti, Protectia Copilului va trimite 200 de protestatari, iar CNSLR Fratia 400. Autocarele din Focsani pleca intre orele 5,00 si 6,00 pentru a ajunge cel tirziu la ora 9,00 la intrarea in Capitala, de unde vor fi escortate de fortele de ordine pina in Piata Victoriei. Acolo, protestul va fi intre orele 10,00 si 11,00, urmind ca dupa ora 11,00 sa se deplaseze catre Piata Constitutiei, unde vor protesta pina la orele 17,00. Protestatarii au fost atent numarati si inregistrati astazi de catre sefii lor, asteptindu-se ca in perioada urmatoare sa suporte consecintele participarii la miting. Inspectoratul Scolar a cerut in scoli liste cu sindicalistii care vor merge la miting. La fel, si la Protectia Copilului s-au intocmit liste cu cei care merg la scandari. Potrivit calculelor din toate judetele tarii, astazi Bucurestiul va fi paralizat de proteste, amploarea acestora asteptindu-se sa puna presiune pe modul in care vor vota parlamentarii din arcul Puterii in cazul motiunii de cenzura populare a PSD. Desi manifestantii vor atinge temperaturi de fierbere, se pare ca politicienii Opozitiei si-au cam luat gindul de la darimarea Guvernului. Ieri, liderul PNL Crin Antonescu, care n-a dat mari sanse motiunii, l-a acuzat pe Victor Ponta, presedintele PSD, ca nu ar vrea cu toata inima sa-l trimita pe Emil Boc acasa. Lasind la o parte miza politica, care are un rezultat previzibil, partea de miscare sociala se anunta una de amploare.


Sanatatea, cu febra 40 impotriva guvernantilor


100 de cadre medicale din unitatile spitalicesti din Vrancea vor lua parte alaturi de colegii lor din tara la aceasta manifestatie prin care "halatele albe" vor incerca sa atraga atentia si asupra subfinantarii sistemului. Membrii Sindicatului "Sanitas" Vrancea vor pleca la 06.45 din fata Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. Sindicalistii solicita revenirea la salariul din iulie, inainte de taierea de 25%, mentinerea actualului normativ de personal din spitale. De asemenea, la ultimul miting organizat de Sanitas, "halatele albe" au solicitat si asigurarea finantarii pe trimestrul IV, un proces de descentralizare corect care sa presupuna preluarea personalului in integritatea lui cu drepturile prevazute in contractul colectiv de munca si prelungirea contractului colectiv de munca pe ramura sanitara.


Protectia Copilului trimite 200 de « mitingisti »


Si salariatii din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) vor protesta astazi, fata de masurile guvernamentale de taiere a veniturilor. Cei care au in grija persoanele cu dizabilitati sau copiii abandonati cer revenirea la salariile nediminuate cu 25%. Protestul acestora va avea doua componente. Pe de o parte, 200 de persoane din cadrul Sindicatului Liber Dreptatea de la DGASPC Vrancea se vor deplasa la Bucuresti la mitingul general organizat de confederatiile sindicale. Pe de alta parte, restul salariatilor institutiei de protectie sociala isi vor intrerupe lucrul pe parcursul mitingului din Capitala, intrind in greva japoneza. "Colegii nostri vor intrerupe lucrul pe parcursul mitingului. Vor fi la serviciu, vor primi cereri, dar nu le vor da curs. Sintem solidari cu ceilalti bugetari", ne-a declarat Ionel Chetroiu, liderul Sindicatului Liber Dreptatea de la DGASPC Vrancea, afiliat la CNSLR Fratia. De la filiala BNS Vrancea vor pleca spre Capitala 100 de persoane, imbarcate in doua autocare si un microbuz, de la institutii precum Electrica, Transport Local, Incom, Udet si CEC. In unele dintre aceste institutii angajatilor li s-a transmis ca nu au motive sa protesteze. «Conducerea de la Electrica a adoptat o atitudine ca e atit de bine incit nu e cazul sa protestam. Noi plecam doar cu oameni care sint in timpul lor liber, in concediu, nu afecteaza cu nimic continuitatea in alimentarea cu energie electrica», spune Dumitru Adam, liderul BNS Vrancea.


Lectia de protest a invatamintului


Doua autocare cu circa 100 de cadre didactice se vor alatura mitingului de la Bucuresti. Profesorii merg cu sacul plin de revendicari si nemultumiri la adresa Guvernului, pregatiti sa-l lase corigent la lectia de viata decenta. Alaturi de colegii lor bugetari, vor protesta vizavi de asumarea Legii Educatiei, fata de disponibilizari si diminuari drastice ale salariilor. Conform presedintelui FSLI, Constantin Grigore, in principiu, toti membrii organizatiei pe care o conduce au fost de acord cu organizarea actiunii de protest in ziua motiunii. "Revendicarile noastre sint aceleasi de data trecuta si sa vedem ce va surveni in urma actiunii de astazi. De rezultatele protestului si de alegerea oamenilor depinde totul", sustine acesta. Si membrii Sindicatului Invatamintului Preuniversitar FEN Vrancea, vor participa la manifestarea de astazi. "Un autocar cu aproximativ 40 de oameni a plecat spre Bucuresti, in frunte cu vicepresedintele SIP FEN si presedintele Cartel Alfa. Noi punem mare pret pe problema asumarii Legii Educatiei. Iar in data de 28 noiembrie va fi o actiune de protest la nivelul fiecarei unitati scolare", sustine Paulina Roscan, liderul SIP FEN Vrancea, care insa nu va participa la miting, fiind internata in spital.


Taranii lasa furca pentru Capitala


Sindicatul Taranilor va participa astazi la mitingul de la Bucuresti cu 250 de persoane, care vor fi transportate cu 3 autocare si 3 microbuze, puse la dispozitie gratuit de transportatori, potrivit declaratiilor presedintelui Propact, Costel Ichim. Reprezentantii sindicalistilor vor merge cu citeva ore inaintea marsului din capitala, la Ministerul Administratiei si Internelor, unde au stabilita o intilnire cu ministrul Traian Igas pentru a cere demiterea prefectului Ion Oprea. "Din Vrancea va pleca o delegatie de tarani la Bucuresti unde vor cere demiterea prefectului Ion Oprea. Taranii vor merge si la Agentia Nationala pentru Retrocedarea Proprietatilor (ANRP) unde se va cere sanctionarea tuturor chiulangiilor de la sedintele de aplicare a legilor fondului funciar, conform regulamentului de functionare cit si verificarea tuturor rapoartelor lunare intocmite de prefect cu privire la sanctiunile prevazute de lege impotriva membrilor comisiei judetene care lipsesc in mod repetat. Acestia ar trebui sa fie exclusi din comisie", a spus Anghel Prichici, purtatorul de cuvint al Propact.


Politia e cu sindicatele


50 de politistii vrinceni vor participa si ei la mitingul de protest anuntat de Federatia Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (FSNPPC) dar si de Sindicatul Pro-Lex din politie. "O sa incercam sa mai adunam ceva politisti pe ultima suta de metri, dar nu vor face deplasarea decit cei aflati in concediu de odihna, care vor avea liber dupa serviciu sau se vor afla in recuperari ore suplimentare", ne-a spus inspectorul principal Angelin Ciobanu, presedintele SNPPC Vrancea. Politistii vor cere cresterea de la 3% la 4% a gradatiei salariale privind vechimea, in Sistemul de Ordine Publica. De asemenea, se va solicita introducerea activitatilor de politie judiciara in cadrul activitatilor cu grad ridicat de risc, pentru a li se putea acorda compensatii legale. "Daca propunerile nu vor fi acceptate, se cere imperios majorarea coeficientului de salarizare pentru agentii de politie, de la 2,50 la 3,00", spun sindicalistii din politie. Oamenii legii au declarat ca isi doresc o intrevedere cu ministrul Traian Igas, in cadrul careia ii vor prezenta lista de revendicari. La mitingul de azi si-au anuntat participarea si membrii sindicatului Pro-Lex din politie. (Ziarul de Vrancea)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739402 zile, 4 ore, 21 minute, 41 secunde
Epigrama zilei // Umbla zvonul ca nebunu’: / „Cade, cade ca-i boland!” / M-am si luat in piept cu unu: / „Cade, domnule! DAR CAND !???”
, acum 739402 zile, 4 ore, 21 minute, 41 secunde
Ar fi bine sa cada guvernul.Nu de alta dar sa vedem cum se descurca unul nou pus de mascariciul cu ochelari sau cel pus de lipoveanul cu ochi de inecat.Primul o sa aduca bani din salariul de citeste integral
, acum 739402 zile, 4 ore, 21 minute, 41 secunde
DE CE nu ne mai mira ca in Vrancea ca actiunile sindicale sunt confiscate de PSD ? Fruntasii de la comune TOT CEI CARE VOR UN BAN IN PLUS asa cum am vazut in articolul precedent s-au gindit ca asta citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.