Ultima oră

INTERNATIONAL: Angela Merkel: Efortul de a crea o societate multiculturala in Germania a esuat

Ziarul de Vrancea
17 oct 2010 467 vizualizări
Imigrantii trebuie sa invete limba germana

"Incercarile de a construi o societate multiculturala in Germania au esuat complet", a declarat sambata cancelarul Angela Merkel, citata de BBC. Ea a declarat la Potsdam ca asa-numitul concept "multikulti" - potrivit caruia oamenii vor trai fericiti unul langa altul - nu a functionat, iar imigrantii trebuie sa depuna mai multe eforturi pentru a se integra, inclusiv sa invete limba germana.


La o reuniune cu tinerii din Uniunea Crestin-Democrata (CDU), Merkel a afirmat ca "la inceputul anilor \'60, tara noastra i-a chemat pe muncitorii straini sa vina in Germania, iar acum ei locuiesc aici. Ne-am mintit o vreme, spunandu-ne ca nu vor sta, ca la un moment dat vor pleca. Insa nu aceasta e realitatea".


"Si, bineinteles, incercarea de a construi o societate multiculturala si de a trai unul langa altul... a esuat, a esuat complet", a spus Merkel.


Cancelarul german a precizat insa "foarte clar" ca imigrantii sunt bineveniti in Germania. AFP scrie, citandu-l pe presedintele Camerei germane de Comert si Industrie, Hans Heinrich Driftmann, ca Germania are nevoie "urgenta" de 400.000 de ingineri si muncitori calificati.


Merkel s-a referit in special la comentariile recente facute de presedintele german Christian Wulff, care a spus ca Islamul este "parte a Germaniei", asa cum sunt sunt Crestinismul si Iudaismul.


BBC scrie ca declaratiile lui Merkel au fost facute in contextul in care sentimentele anti-imigratie sunt in crestere in Germania.


Un sondaj de opinie recent indica faptul ca 30% dintre intervievati sustineau ca tara este "invadata de straini". Ancheta, realizata de Fundatia Friedrich Ebert, a dezvaluit ca aproximativ acelasi numar de germani afirma ca circa 16 milioane de imigranti sau persoane cu origini straine au mers in Germania atrasi de beneficiile sale sociale. Mai mult de unul din 10 germani a declarat ca e nevoie de un "Fuehrer" care sa conduca tara "cu o mana de fier".


BBC precizeaza ca Merkel este presata de cei din CDU si de partenerii politici sa adopte o atitudine mai transanta fata de imigranti si sa le ceara acestora sa faca mai multe pentru a se integra in societatea germana.


La inceputul saptamanii trecute, liderul CSU, Horst Seehofer, a declarat ca "este evident ca imigrantilor din culturi diferite, precum Turcia si tarile arabe, le este mai greu sa se integreze". "\'Multikulti a murit", a spus Seehofer.


In august, un oficial de rang inalt de la Banca Cantrala, Thilo Sarrazin, a afirmat ca "niciun alt grup de imigranti, in afara de cel musulman, nu este atat de puternic legat de solicitarile de ajutoare sociale si de infractiuni". Sarrazin a fost nevoit sa demisioneze.



de A.N. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.