Ultima oră

LIFE: Utile:Romanii sunt grasi, dar subnutriti. Fast-food-ul te face sa iei in greutate, fara sa te hraneasca; Dieta macrobiotica

Ziarul de Vrancea
14 oct 2010 394 vizualizări
Tratament nou pentru cancerul de san;

Tratament nou pentru cancerul de san


O noua molecula destinata tratamentului cancerului de san HER2-pozitiv a fost prezentata in cadrul celei de-a 35-a editii a Congresului Societatii Europene de Oncologie Medicala (ESMO), care se desfasoara in aceste zile la Milano. Datele preliminare pozitive din studiile clinice au demonstrat eficacitatea acestei noi molecule comparativ cu standardul actual de terapie, precum si profilul de siguranta mai bun al acesteia. Aceste rezultate pozitive au fost obtinute in urma unui studiu clinic de faza II, care a comparat noua molecula dezvoltata de Roche cu standardul actual de tratament de prima linie in cancerul de san metastatic, HER2-pozitiv.Datele finale ale studiului comunicat la ESMO urmeaza a fi disponibile in trimestrul al doilea al anului 2011. "Noile date din studiile clinice prezentate la ESMO demonstreaza ca noua molecula pentru cancerul de san HER2-pozitiv poate imbunatati tratamentul femeilor ce sufera de aceasta forma de cancer" a declarat Hal Barron, M.D., Head of Global Development si Chief Medical Officer al Roche, compania care pune la punct tratamentul, scrie EVZ.


Romanii sunt grasi, dar subnutriti. Fast-food-ul te face sa iei in greutate, fara sa te hraneasca


Dieta bogata caloric, adoptata de tot mai multi romani, ofera organismului "calorii goale" care nu asigura substante nutritive. Un roman din patru este obez, arata statisticile la nivel national. Cu toate acestea medicii nutritionistii atrag atentia ca alimentatia bogata in grasimi si kilocalorii duce la aparitia deficitelor de vitamine, minerale si antioxidanti. "Organismul uman are nevoie zilnic de peste cincizeci de nutrienti esentiali pentru a se dezvolta, creste si ramane sanatos fizic si mental. Acesti nutrienti se iau din fructe, legume, lactate, branzeturi, carne slaba. Alimentele de tip junk-food nu numai ca sunt dezechilibrate nutritional, dar nu au nici nutrientii esentiali, fiind demineralizate", spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, anunta Gandul.


Dieta macrobiotica


Inspirata din regimul alimentar al calugarilor budisti - cei mai longevivi oameni din lume, dieta macrobiotica este privita de multi specialisti ca fiind cel mai sanatos mod de a manca. Regimul va permite sa consumati alimente organice, dar nu trebuie sa va atingeti de produsele alimentare procesate. Alimentele de baza sunt cerealele integrale, insa puteti consuma si peste sau carne de pui in cantitati mici si combinate cu o garnitura din cereale. Dieta macrobiotica imparte in categorii alimentele pe care aveti voie sa le consumati. Astfel, cerealele integrale permise de dieta sunt: ovazul, orezul brun, boabele de grau, meiul, orzul, porumbul si secara. Categoria legumelor permite consumul produselor cu frunze de culoare verde inchis si al radacinoaselor, iar cea a legumelor uscate include toate tipurile de fasole uscata si linte. O alta clasa, cea a alimentelor ferementate, include: miso (obtinut prin fermentarea orezului), sos de soia Shoyu, otet, iaurt, branzeturi, natto (seminte de soia fermentate) si muraturi. Celelalte categorii de alimente permise sunt fructele proaspete, semintele si nucile, informeaza Romania Libera.


Au inceput primele studii pe oameni cu celule stem embrionare


Autoritatea Americana pentru Controlul Alimentelor si Medicamentelor (FDA) a acordat licenta companiei Geron sa foloseasca controversatele celule pentru a trata pacienti care au suferit rani la coloana vertebrala. In studiile clinice facute pe animale, soareci paralizati si-au recapatat din mobilitate cu ajutorul tratamentelor cu celule stem. Cele mai comune cauza ale ranilor la coloana vertebrala sunt accidentele de masina, cazaturile sau ranile care apar in timpul activitatilor sportive. In studiile care se vor face la un spital din Atlanta pacienti care au suferit astfel de rani in ultimele 14 zile vor primi tratamentul experimental cu celule stem. "Cand am inceput sa lucram cu celule stem embrionare in 1999, multi au spus ca vor trece zeci de ani pana aceasta terapie va fi aprobata pentru oameni", a declarat presedintele companiei Geron , medicul Thomas Okarma. Celulele stem se pot dezvolta in orice tip de tesut, inclusiv tesut nervos, considerat ca fiind neregenerabil pana acum. Profesorul Ian Wilmut, director la Centrul de Cercetari pentru Medicina Regenerativa de la Universitatea din Edinburgh a spus ca vestea ca astfel de studii au inceput e incurajatoare, insa "la acest moment, obiectivul acestor studii este sa se confirme faptul ca pacientii nu patesc nimic rau", scrie EVZ.


Samponul antimatreata pe care il gasiti doar in farmacii


Matreata si dermatita seboreica sunt doua afectiuni dermatologice grave care ataca sanatatea scalpului, avertizeaza medicii dermatologi. Matreata presupune descuamare si senzatie de mancarime, iar dermatita seboreica se caracterizeaza prin matreata, pete rosii, inflamatie si caracter gras al parului, explica specialistii. Ambele afectiuni au un caracter cronic, factorul definitoriu in succesul unui tratament fiind impiedicarea recidivei. Este dovedit clinic ca dupa patru saptamani de utilizare a sampoanelor cosmetice, matreata reapare rapid. Cercetarile din domeniu au aratat ca afectiunea reapare la peste jumatate din persoanele care se confrunta cu matreata inca din prima luna si la peste trei sferturi din cazuri in primele trei luni, anunta Gandul.


de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.