Ultima oră

Lucrarile la Piata Unirii au ajuns la a treia aminare

Doina Ganea
12 oct 2010 1134 vizualizări
Noul termen de finalizare este 31 mai 2011 u in prezent, lucrarile sint finalizate in proportie de 45%

Piata Unirii din Focsani ar putea fi gata abia in iunie 2011, ceea ce inseamna o decalare a termenului initial cu aproape doi ani. Lucrarile care initial aveau termen de finalizare noiembrie 2009 nu sint nici pe departe aproape de finalizare. Antreprenorul general al lucrarilor de reabilitare a Pietei Unirii, Unicom Galati a cerut recent cea de-a treia aminare pentru a definitiva lucrarea, dupa ce de repetate ori a gasit motive pentru a solicita prelungirea termenului de finalizare a proiectului finantat din fonduri europene. In aceasta primavara, firma constructoare se angaja ca pina pe 31 decembrie 2010 sa dea in folosinta Piata Unirii. Constructorul, alaturi de primarul Decebal Bacinschi, au semnat o noua solicitare catre Ministerul Dezvoltarii de prelungire a termenului de finalizare pina la 31 mai 2011. Primarul Decebal Bacinschi a declarat ca din punctul lui de vedere, daca firma care se ocupa de refacerea Pietei Unirii s-ar apuca de cele doua fintini arteziene, ar mai ramine de executat doar spatiile comerciale din zona Casei de Cultura. "Aceasta va inseamna cam o treime din Piata Unirii. Noi am semnat contractul si acum este trimis la aprobare la minister. Daca ni-l aproba cei la Minister nu vor fi penalitati, dar daca nu, constructorul va fi nevoit sa plateasca pentru intirziere"¦ Cu toate ca nu cred sa fie probleme", a declarat Decebal Bacinschi. De curind, in Piata Unirii s-a inceput montarea pavelelor din granit. Potrivit primarului, lucrarile sint finalizate in proportie de aproximativ 45%. Valoarea lucrarilor in Piata Unirii se apropie de 8 milioane de euro, din care 15% reprezinta bani din buzunarul focsanenilor. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.