Ultima oră

Ziua Recoltei si-a desemnat cistigatorii

Doina Ganea
11 oct 2010 1127 vizualizări
Vremea ploioasa a cam dat peste cap pregatirile cu Ziua Recoltei u u numerosi reprezentanti ai Consiliului Local Focsani si Consiliul Judetean Vrancea s-au aflat in acest week-end printre cei care au apreciat standurile bogate ale toamnei u legumele premiate au putut fi admirate timp de doua zile de curiosi la standul special amenajat in Piata Moldovei

"Ziua Recoltei" a adus si anul acesta in Piata Moldovei sute de vizitatori, majoritatea sperind sa cumpere legume pentru iarna la preturi reduse, dar si persoane dornice sa guste din must si pastrama. Singura nemultumire a fost insa legata de vremea nefavorabila din prima zi a manifestarii, cind vintul si ploaia i-a cam tinut pe cumparatori in casa. Pe parcursul celor doua zile insa, atmosfera de sarbatoare a fost intretinuta de Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei", artistii populari indemnind cumparatorii la a gusta din roadele toamnei. Standurile si tarabele au fost pline de legume de sezon, dar si de struguri, mere sau preparate din carne sau de panificatie. Sarbatoarea agricultorilor vrinceni a adus vizitatorilor si primul tulburel din acest an, dar si miresme imbietoare de mititei, pastrama, friptura si chiar cirnati. Printre cei care au admirat standurile de concurs cu cele mai fumoase poame sau cu cele mai frumoase borcane de muraturi s-au numarat edilul sef Decebal Bacinschi, vicepresedintele Consiliului Judetean Vrancea, Mircea Diaconu, consilieri judeteni precum si consilierii locali. Oficialitatile au "testat" pe rind bunatatile toamnei si au admirat produsele legumicultorilor. "Este o adevarata sarbatoare. Vrem sa-i cinstim si sa-i respectam si sa le aratam toata increderea noastra celor care an de an au adus pe piata municipiului Focsani unele dintre cele mai bune produse. Ii felicit pe toti care au participat. Cu exceptia vremii a fost bine si pentru producatori si pentru cumparatori", a apreciat liberalul Fane Popa, directorul SC Administratia Pietelor Focsani SRL.


Miss Recolta 2010 "Scufita Rosie"


Expozantii s-au pregatit special si anul acesta pentru Ziua Recoltei, aducind din gradina numai produse pe alese. Standul cu produsele participante la concurs a atras cele mai multe priviri si cuvinte de lauda. Agricultorii au adus vinete si gogosari uriase, bostani si conopide imense, dovlecei de diferite forme sau lungi de 1,5 metri, struguri de peste un kilogram, dar si cosuri cu legume si borcane cu muraturi taiate in mod deosebit si frumos aranjate. Ineditul a constat in faptul ca din legume a fost imaginata chiar si o "Miss Recolta 2010" cu numele de "Scufita Rosie". De la Ziua Recoltei nu a lipsit nici profesorul Ionica Sava din Cindesti, cultivatorul de aluni care a expus si citeva dintre creatiile sale artistice, cum ar fi pictura naiva. Ca in fiecare an, pentru rezultatele lor, producatorii au fost rasplatiti de reprezentantii SC Administratia Pietelor SRL cu diplome si premii in bani. Expozantii nu au mai fost premiati cu gratuitati la mesele din Piata de la trei luni si pina la un an, ca in anii trecuti, ci doar cu bani. (Doina GANEA)


Lista cistigatorilor Zilei Recoltei 2010


Cel mai frumos si bogat stand producatori particulari

locul I, 100 de lei, Tudorachi Maricica "" Urechesti

locul II, 60 de lei, Bostiog Ghinita - Suraia

locul III, 40 de lei, Ilie Toader "" Gologanu


Cele mai frumoase fructe


locul I, 100 de lei, Moraru Elena "" Focsani

locul II, 60 de lei, Manolache Aurel "" Radulesti

locul III, 40 de lei, Dragut Elena "" Focsani


Cel mai curios produs agricol specific


locul l, 100 de lei, Dragut Elena "" Focsani

locul ll, 60 de lei, Marin Grigore "" Biliesti

locul lll, 40 de lei, Ghinita Zamfira "" Focsani


Cea mai interesanta reteta pentru conservarea produselor pentru iarna


locul l, 100 de lei, Zamfira Chirita - Focsani

locul ll, 60 de lei, Mariana Sandulache "" Focsani

locul lll, 40 de lei, Florea Cristina "" Focsani


Cel mai interesante fructe de padure


locul I, 100 de lei, Sava Ionica - Cindesti

locul ll, 60 de lei, Sava Ionica -Cindesti

locul III, 40 de lei, Adriana Arsene "" Golesti


Alte premii:


Cel mai mare gogosar, 40 de lei, Tudorache Maricica - Urechesti

Cel mai mare cartof, 40 de lei, Sorin Timpau "" Focsani

Cea mai mare strugure, 40 de lei, Smarandescu Ion- Popesti

Cel mai mare bostan, 40 de lei, Iliescu Victorel ""Golesti

Cea mai mare conopida 40 de lei, Zina Zaharia - Garoafa


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.