Ultima oră

INTERNATIONAL:Accident ecologic in Ungaria: 4 morti si 90 de raniti. Guvernul decreteaza stare de urgenta

Ziarul de Vrancea
5 oct 2010 434 vizualizări
Patru persoane si-au pierdut viata, dintre care un bebelus de trei luni, in accidentul ecologic, in urma caruia aproximativ 700 de mii de metri cubi de reziduuri chimice au inundat satul Kolontar, a anuntat primarul localitatii, citat de MTI.

Toate cele patru victime erau din Kolontar iar echipele de salvare mai cauta inca patru persoane date disparute, a adaugat primarul.


Aproximativ 700.000 de metri cubi de reziduuri chimice s-au scurs luni dintr-un rezervor avariat. Nivelul reziduurilor atingea doi metri in anumite zone marti la pranz, in apropierea orasului Devecser, unde 230 de case si 19 strazi au fost inundate.


Incidentul a avut loc in districtul Veszprém

Incidentul a avut loc in districtul Veszprém

Foto: Google Maps

Aproape 90 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, in urma arsurilor chimice, a anuntat primarul din Devecser. Alimentarea cu gaz, energie electrica si apa a fost taiata in aproape tot orasul.


Procesul de eliminare a consecintelor accidentului va dura ani, estimeaza expertii, avertizand totodata ca reziduurile scurse in afluentii Dunarii risca sa ajunga in apele fluviului.


Update: Guvernul ungar a decretat starea de urgenta pentru districtele Veszprem, Gyor-Moson-Sopron si Vas. Scurgerea rosiatica provocata de explozia unui rezervor apartinand unei fabrici de alumina a provocat o catastrofa ecologica ce ameninta mii de persoane, relateaza AFP.



de D.G. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.