Ultima oră

INTERNATIONAL:Presa in diagonala: Papa critica mafia in timpul unei vizite in Sicilia;Hugo Chavez promite o revolutie socialista si mai radicala

Ziarul de Vrancea
4 oct 2010 428 vizualizări
Zeci de europeni se antreneaza sa devina teroristi in Pakistan

Papa critica mafia in timpul unei vizite in Sicilia


Papa Benedint al XVI-lea a criticat crima organizta la Palermo in timpul unei slujbe in aer liber la care au participat zeci de mii de pelerini sicilieni. Aceasta este prima vizita pe care o face in Sicilia de la incoronarea sa ca Papa in anul 2005. Suveranul Pontif a indemnat locuitorii Siciliei sa traiasca dupa indemnurile Bisericii si ale Bibliei, si sa respinga raul si coruptia morala pe care o reprezinta Mafia. In ciuda acestei denuntari publice din partea Papei, reprezentatii organizatiilor anti-mafie au declarat ca acesta nu a mers suficient de departe. Parintele Toni Dell\'Olio, liderul celei mai mari organizatii anti-mafie din Italia, a declarat ca "Papa ar fi trebuit sa spuna clar ca Mafia si crestinismul sunt incompatibile". Guvernul italian a instituit masuri de securitate extrem de dure pe tot traseul Papei. Acesta a aterizat la aeroportul Falcone Borsellino, numit dupa cei doi judecatori asasinati de mafie in 1992, si si-a continuat traseul cu bine-cunoscutul papa-mobil. Aceasta nu este prima data cand Papa Benedict al XVI-lea condamna crima organizata din Italia, dupa ce in anul 2007 el a criticat Camorra, organizatia mafiota dominanta din Napoli, informeaza AFP.


Hugo Chavez promite o revolutie socialista si mai radicala


Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a promis ca va radicaliza si mai mult revolutia sa socialista, dupa ce opozitia a obtinut cel mai bun scor electoral din ultimii 11 ani. Partidul Socialist al lui Chavez a castigat alegerile cu doar un procent in plus fata de alianta de opozitie Uniunea Democratica. Acesta este cel mai mare succes electoral al opozitiei, care spera acum sa il invinga pe Hugo Chavez la alegerile prezidentiale din 2012. Partidul de guvernamant detine in continuare majoritatea in Adunarea Nationala, parlamentul Venezuelei, dar nu majoritatea de doua treimi de care are nevoie pentru a face numiri in functii-cheie cum este cea de judecator la Curtea Suprema de Justitie. Hugo Chavez este cunoscut in lume pentru socialismul sau militant si pentru nationalizarile extensive pe care le-a operat de cand a preluat puterea in 1998. Venezuela a fost afectata foarte puternic de criza economica si are la ora actuala o inflatie de aproape 30 de procente, informeaza Reuters.


Zeci de europeni se antreneaza sa devina teroristi in Pakistan


Zeci de militanti musulmani cu cetatenie europeana se antreneaza sa devina teroristi in tabere organizate de organizatii musulmane extremiste in zona tribala de la granita dintre Pakistan si Afganistan, informeaza Associated Press. Reprezentanti ai serviciilor de spionaj pakistaneze au afirmat ca in urma unor interceptari telefonice au reusit sa repereze cetateni britanici si de alte nationalitati europene care se antreneaza in tabere organizate de Al-Qaida. Acesti potentiali teroristi ar avea un avantaj prin libertatea lor de miscare pe teritoriul Europei. Un oficial care a dorit sa-si pastreze anonimatul a declarat pentru AP ca unul dintre cei urmariti este un fost pilot de vanatoare din aviatia turca. Pakistanul a devenit in ultimii ani una dintre tarile care gazduieste cele mai multe tabere de antrenament pentru teroristi. Extremisti antrenati in Pakistan au atacat un hotel din Mumbai in anul 2008. Un alt atentat pus la cale de un terorist antrenat in Pakistan a esuat la New York acum cateva luni. Informatiile vin pe fondul unei avertizari americane privind o crestere a riscului de atentate teroriste pe teritoriul Europei.


Cuba va exila mai multi detinuti politici


Autoritatile cubaneze au propus mai multor detinuti politici exilul ca alternativa la detentie. Daca aceasta eliberare va avea loc, ea va fi cea de-a doua de anul acesta, un eveniment fara precedent in isotria statului comunist. Noile eliberari sunt puse de observatorii diplomatici pe seama unei tentative de apropiere intre Cuba si Statele Unite, care au intrerupt legaturile diplomatice in urma cu 50 de ani. Administratia Obama a lasat sa se inteleaga ca ar putea renunta la embargoul pe care il impune statului insular, daca acesta este dispus sa inceapa reforme politice si sociale, informeaza Fox News.


Un avion civil rus a aterizat de urgenta la Volgograd dupa o amenintare cu bomba


O aeronava Yak-42 Clobber cu 73 de pasageri la bord a aterizat de urgenta la Volgograd dupa ce un telefon anonim a anuntat ca o bomba ar fi la bord. Avionul a decolat de la Moscova la ora locala 16:14 si se indrepta spre capitala Ceceniei, Grozny, informeaza RIA Novosti. Genistii serviciilor speciale chemati la fata locului au declarat ca la bordul avionului nu a fost descoperita nici o bomba si ca toti pasagerii sunt in siguranta si isi vor continua calatoria in cel mai scurt timp. Amenintarea terorista din Rusia vine pe fondul unei avertizari din partea autoritatilor americane, care au anuntat ca exista riscuri semnificative de atacuri teroriste in Europa. Rusia a purtat in Cecenia doua razboaie extrem de sangeroase in ultimii douazeci de ani. Provincia separatista musulmana este considerata la nivel federal drept una dintre principalele surse de teroristi. Atentatori antrentati in Cecenia au atacat de mai multe ori obiective rusesti, semnificative fiind atacurile de la scoala din Beslan, cand peste 300 copii au fost ucisi si atacul de la un teatru moscovit, cand 39 de teroristi ceceni si peste 100 de civili au fost ucisi intr-un asediu al trupelor speciale ruse.


Au inceput Jocurile Commonwealth-ului, cel mai important eveniment sportiv din fostul Imperiu Britanic


Cea de-a XIX-a editie a Jocurilor a debutat in aceasta seara in capitala indiana Delhi, la ora locala 19:00. Ceremonia de deschidere a fost calificata ca fiind "grandioasa" si este considerata de catre specialisti ca o "petrecere de iesire in lume a Indiei". Printul mostenitor al Marii Britanii, Charles, a transmis mesajul reginei, care lipseste pentru prima data in ultimii 40 de ani de la o editie a Jocurilor. Commonwealth-ul este o organizatie inter-guvernamentala a fostelor state ce au compus Imperiul Britanic. Jocurile Commonwealth-ului au avut loc pentru prima data in anul 1930 sub denumirea de Jocurile Imperiului Britanic, iar denumirea curenta a fost stabilita in anul 1978. Editia de anul acesta este prima organizata de India, cel mai mare membru al Commonwealth-ului, si a costat peste cinci miliarde de lire sterline. In ultima saptamana au iesit la iveala mari erori in organizare, mai ales in ceea ce priveste constructia complexului in care vor fi cazati sportivii. Guvernul indian a intervenit pentru a remedia situatia, dupa ce desfasurarea jocurilor a fost pusa sub semnul intrebarii din cauza facilitatilor nesatisfacatoare si a incompetentei organizatorilor, informeaza The Guardian.



de Constantin Barbu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.