Ultima oră

ENET, pregatit si nu prea pentru iarna

Ziarul de Vrancea
24 sep 2010 815 vizualizări
Societatea care furnizeaza energie termica Focsaniului s-ar pregati pentru iarna dar nu prea are cu ce u ENET are datorii la furnizorul de gaze, are nevoie de 1.500 de tone de pacura pe luna in completare la gaze si are de incasat bani de la Guvern si populatie u in plus, sint premise ca pretul gigacaloriei sa creasca

In cadrul sedintei de ieri a Comitetului consultativ pentru persoane virstnice de la Prefectura, s-a discutat despre stadiul pregatirii pentru iarna a principalilor furnizori de utilitati din Focsani, CUP, ENET si Electrica. Cele trei unitati si-au prezentat pe rind cite un raport in care aratau nivelul de pregatire aferent iernii 2010 -2011. De departe cel mai amplu a fost raportul celor de la SC ENET SA Focsani, membrii Comitetului Consultativ, majoritatea pensionari, fiind interesati daca vor plati facturi mai mari la incalzire in aceasta iarna. Directorul ENET SA, Valter Popescu, a prezentat o situatie nu tocmai roza a firmei pe care o conduce, in sensul acumularii de datorii catre furnizorul de gaze, GDF SUEZ si a lipsei unui stoc de pacura care sa completeze in aceasta iarna sistemul termic centralizat bazat pe gaze. Potrivit acestuia, in prezent stocul de pacura, in conditiile in care gazele au fost sistate din primavara, nu depaseste 400 tone. Lunar, in sezonul rece ENET are nevoie, pentru asigurarea confortului termic in locuinte, de 1.500 de tone de pacura si intre 4.000 si 7.000 mc de gaze. Datoria ENET catre GDF SUEZ este de 9,3 milioane de lei, iar datoria populatiei catre ENET depaseste 7 milioane de lei. In acelasi timp, virstnicii au fost deosebit de interesati de pretul gigacaloriei din aceasta iarna. Potrivit directorului ENET pretul gigacaloriei in Focsani este de 203 lei. "Nu vor creste preturile, cel putin in ceea ce ne priveste. Dar noi nu putem garanta ca nu vor creste. Daca miine creste pretul gazelor si noi va trebui sa majoram tariful. Cei de la gaze au cerut majorarea, dar sa vedem daca li se va aproba. Cert este ca ei fac presiuni in aceasta directie si s-au vehiculat majorari de 35 de procente si chiar mai mari", a spus Valter Popescu. Cit priveste stadiul reparatiilor si reviziei la instalatiile termice, conducerea ENET a precizat ca se afla in grafic si ca ele se realizeaza in regie proprie. Subprefectul Sorin Hornea a cerut in cadrul sedintei reprezentantului Electrica modificarea modului de calcul a facturilor, astfel incit regularizarea trimestriala sa fie mai putin impovaratoare pentru bugetul pensionarilor. (Doina GANEA)


ENET face probe la caldura


Societatea locala de producere si distribuire a agentului termic, SC ENET SA, anunta probe pe retea pentru iarna. In scarile de bloc din Focsani au fost lipite anunturi in care locatarii bransati la sistemul centralizat sint anuntati sa-si faca reviziile tevilor si ale caloriferelor. In cazul in care apar defectiuni, cetatenii se pot adresa punctelor termice de care apartin. "Incepind cu data de 27 septembrie a. c. (n.r. luni) se vor efectua probe de presiune la instalatiile de incalzire, incarcindu-se reteaua cu apa pentru perioada de iarna. In cazul unor defectiuni va rugam sa va adresati punctului termic din zona in care locuiti", transmit oficialii ENET Focsani. De saptamina viitoare se va relua si furnizarea apei calde, de care cetatenii au fost privati incepind de la mijlocul aceste luni, pentru revizia tehnica anuala. (I. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.