Ultima oră

Economii la bugetul local de peste 3,5 milioane de lei

Doina Ganea
13 sep 2010 627 vizualizări
Ca urmare a reducerilor salariale si cheltuielilor materiale Primaria a facut economii de peste 35 de miliarde de lei vechi

Incepind cu luna iulie 2010, salariile din Primaria Focsani s-au redus cu 25%, ceea ce a insemnat obtinerea unei economii la buget de cca. 1.144 mii lei pentru unitatile finantate din bugetul local, mai putin cele din sistemul de invatamint, sanatate si insotitorii persoanelor cu handicap, care se finanteaza din surse de la bugetul de stat. Din aceeasi luna, conform Ordonantei de Urgenta nr. 55/2010, cheltuielile cu bunuri si servicii, mai putin cheltuielile cu reparatiile aferente unitatilor de invatamint, medicamentele si materialele sanitare, s-au redus si ele cu 20%, reducere care insumeaza cca. 2.410 mii lei. Astfel, cheltuielile cu bunuri si servicii au fost reduse la: invatamint cu 362 mii lei, la cultura cu 26 mii lei, asistenta sociala cu 157 mii lei, administratia pietelor cu 181 mii lei, primarie cu 300 mii lei, reducerea regasindu-se in principal la furnituri de birou, materiale de curatenie, convorbiri telefonice, obiecte de inventar, carti si publicatii, deplasari interne, utilitati, precum si alte cheltuieli de intretinere si functionare. De asemenea, reduceri substantiale se vor face pina la finele anuluila la fondul locativ cu 497 mii lei, iluminatul public cu 128 mii lei, zonele verzi cu 370 mii lei, salubritate cu 306 mii lei, alte cheltuieli ale Directiei de Dezvoltare Servicii Publice (mecanizare, ecarisaj, ridicare vehicule abandonate) cu 63 mii lei, marcajele rutiere cu 20 mii lei. Aceste economii fac obiectul hotaririi Consiliului Local din luna august, de aprobare a rectificarii bugetului local pe anul 2010. "Dupa o analiza aprofundata privind estimarea veniturilor de incasat pentru perioada urmatoare, se va proceda la diminuarea acestora, daca este cazul, concomitent cu reducerea cheltuielilor, iar cu diferenta rezultata din economii va fi majorat fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia consiliului local, care, potrivit Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, va fi utilizat la propunerea primarului, pe baza de hotariri de consiliu, pentru finantarea unor cheltuieli urgente sau neprevazute aparute in cursul anului, pentru inlaturarea efectelor unor calamitati naturale", subliniaza Natasa Nemes, directorul Directiei Economice din cadrul Primariei Focsani. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.