Ultima oră

APD aniverseaza 20 de ani de lupta pentru democratie

Doina Ganea
6 sep 2010 711 vizualizări
Dupa 20 de ani, membrii APD continua sa creada ca implicarea cetateneasca este solutia schimbarii in bine a comunitatii

In 1990, pe 6 septembrie lua fiinta Asociatia Pro Democratia, organizatie neguvernamentala care si-a propus sa contribuie la consolidarea democratiei in Romania. Pe parcursul celor 20 de ani, membrii si voluntarii APD au urmarit misiunea Asociatiei, de a intari democratia prin stimularea participarii civice, actionind in domenii de interes printre care se numara participarea cetatenilor la procesul de elaborare a politicilor publice, transparenta institutiilor publice si controlul societatii civile asupra acestora, respectarea drepturilor omului. Infiintat in 2004, Clubul APD Focsani a desfasurat proiecte si activitati menite sa ajute la cresterea implicarii cetatenilor in procesul de luare a deciziilor la nivel local, cresterea transparentei administratiei sau imbunatatirea educatiei civice a elevilor de liceu. "Fara sa spunem ca am reusit tot ce ceea ce ne-am propus sau s-a asteptat de la noi sau ca am facut lucruri spectaculoase, continuam sa credem ca implicarea a cit mai multora dintre cetateni e solutia schimbarii in bine a comunitatii in care traim. Un gind de recunostinta se indreapta catre regretatul presedinte al APD Club Focsani, Ionel Sirbu, cel care ne-a invatat pe multi dintre noi sa luptam si sa speram. Multumim la ceas aniversar membrilor, voluntarilor si colaboratorilor nostri si-i asteptam alaturi de noi pe toti cei care mai spera", a declarat presedintele APD Focsani, profesoara Gabriela Obodariu. APD a derulat in Vrancea nenumarate proiecte si activitati de informare si de constientizare a actelor de coruptie in institutiile publice, de imbunatatire a cadrului legislativ, de diseminare a informatiilor si a exemplelor de buna practica, dar a intreprins si initiative pentru determinarea unor schimbari concrete la nivelul administratiei locale. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.