Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
31 aug 2010 588 vizualizări
Primaria da 17 buline de taxi

Municipalitatea anunta ca pentru statiile de taximetre din municipiu sint disponibile 17 autorizatii noi. Din iulie 2007 si pina in prezent, Compartimentul de Transport Public Local de Calatori din cadrul Primariei municipiului Focsani nu a mai eliberat autorizatii taxi, fiind disponibile astfel 17 buline pentru masinile galbene. "La aceasta data in municipiul Focsani sint active 384 autorizatii si un numar de 17 autorizatii taxi disponibile. Acestea vor fi atribuite transportatorilor autorizati inscrisi in listele de asteptare, cu respectarea criteriilor de departajare", a precizat Ion Soare, de la Compartimentul de Transport Public Local de Calatori. Conform legislatiei, in municipiul Focsani a fost stabilit un numar maxim de 401 autorizatii taxi, raportat la numarul de locuitori, de 100.239, adica patru masini galbene la mia de locuitori. (Iulia CRETU)


Dupa recalculare, spitalele au debite de 23 milioane lei


Trei unitati spitalicesti din Vrancea urmeaza sa primeasca bani de la stat pentru a scapa de datoriile strinse fata de furnizorii de medicamente, materiale sanitare etc. Comisia de analiza si control a arieratelor formata din reprezentantii Directiei de Sanatate Publica si ai Casei de Asigurari de Sanatate a constatat ca spitalele din Focsani, Adjud si Panciu au strins pina la 30 iunie 2010 debite de peste 23 milioane de lei. Astfel, furnizorii de medicamente au de incasat 10,7 milioane de lei, cei de materiale sanitare au de primit 3,7 milioane de lei, iar ceilalti furnizori au de recuperat 8,6 milioane de lei. Situatia intocmita de autoritatile din sanatate arata ca Spitalul Judetean de Urgenta "Sfintul Pantelimon" Focsani inregistreaza debite de 16,7 milioane de lei, Spitalul Municipal Adjud are datorii de 6,1 milioane de lei iar Spitalul din Panciu trebuie sa le achite furnizorilor 228 mii de lei. Datoriile vor fi achitate de la bugetul de stat, fondurile fiind alocate Ministerului Sanatatii in urma rectificarii bugetare. (R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.