Ultima oră

Camion imobilizat in bariera Marasesti

Dan Chiriac
25 aug 2010 1009 vizualizări
Inspectorii Autoritatii Rutiere Romane l-au lasat fara masina pe un sofer care mergea fara licenta de transport

Un camion apartinind unei societati din judetul Satu Mare a fost tras pe dreapta de inspectorii Autoritatii Rutiere Romane (ARR) si imobilizat pentru cel putin 30 de zile. Ieri dimineata, in apropierea unei benzinarii de pe soseaua de centura a orasului Focsani, lucratorii de la ARR au oprit in trafic un camion Scania, condus Nicolae Bolchis din Satu Mare. "Acesta nu detinea copie conforma a licentei de transport sau a certificatului de transport in cont propriu. Soferul ne-a spus ca este un simplu angajat si ca la plecarea in cursa patronul i-a spus ca are toate actele in masina. Oricum noi avem o banca de date unde verificam imediat daca transportatorul are actele necesare. Soferul camionului a fost amendat cu 15.000 de lei. Masina a fost trasa pe dreapta, fiindu-i retinute certificatul de inmatriculare si placutele. Dupa 30 de zile de la data intocmirii procesului verbal, acesta poate sa-si recupereze masina daca si-a achitat amenda. Daca nu o plateste, ramine fara certificat si placute sase luni", ne-a spus Titi Juganaru, directorul ARR Vrancea. Noua lege ce vizeaza trasportatorii, intrata recent in vigoare, prevede ca raspunderea dupa imobilizare apartine transportatorilor. "Noi iI luam placutele si certificatul de inmatriculare, iar raspunderea in caz de furt le revine lor. Legea le interzice si sa reinmatriculeze masina in perioada imobilizarii. Noi avem un protocol, in baza caruia mai depozitam aceste autovehicule la Vama Focsani", ne-a mai spus Titi Juganaru. ARR a organizat in ultimele trei zile mai multe actiuni in cadrul carora a aplicat amenzi de peste 25.000 de lei. "Sanctiunile sint pentru nerespectarea timpilor de odihna sau probleme cu tahograful. Daca soferii nu au tahograful verificat metrologic platesc o amenda de 8.000 de lei. De asemenea, noua lege prevede ca toate masinile sa fie dotate cu tahograf digital, in caz contrar amenda ajungind pina la 16.000 de lei. Cei care nu vor sa ne prezinte diagramele primesc amenzi de 4.000 de lei, cei care nu respecta timpii de odihna sint amendati cu sume intre 1.500 si 4.000 de lei", ne-a mai spus Titi Juganaru, care se lauda ca lunar inspectorii ARR aduc la bugetul de stat cel putin 100.000 de lei. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 4 ore, 36 minute, 27 secunde
Sunt niste spagari si hoti. Amendeaza fraieri nu smecheri de la care iau ei spaga.Juganaru, musat...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.