Ultima oră

In Focsani, iluminatul se face in zig-zag si de la ¦ Luna plina

Iulia Crețu
25 aug 2010 899 vizualizări
Deconectarea menita sa aduca economii a stins pina acum 300 de lampi, urmind in citeva zile intunecarea a inca cinci strazi principale

Primaria municipiului Focsani a decis iluminatul in zig-zag pe principalele bulevarde din oras, ca masura de reducere a cheltuielilor. De la 1 august, felinarele lumineaza unul da, unul ba, ceea ce face plimbarea prin municipiu o orbecaiala, atit pentru soferi, dar mai ales pentru pietoni. Pina acum, Electrica a taiat curentul electric pe cinci strazi si bulevarde care au sistem de iluminat pe ambele parti. "Actiunea a inceput din luna august. Sint vizate strazile/bulevardele care au iluminat stradal pe ambele parti unde se va trece la iluminat "in zig zag", adica va functiona o lampa la doi stilpi, urmind ca pe partea opusa in dreptul stilpului care are lumina sa nu mai fie lumina, si invers. Unde este stilp fara lumina, sa fie lumina. Pina acum s-a actionat pe urmatoarele strazi si bulevarde: Independentei, Unirii, Bucuresti, 1 Decembrie, Anghel Saligny. In perioada urmatoare mai sint planificate pentru interventie strazile: Cuza Voda, Bucegi, Brailei, Republicii, Garii", ne-a declarat Marian Mihu, din Departamentul Comunicare al Primariei Focsani. Municipalitatea afirma ca este la zi cu plata facturilor la curentul electric pentru iluminatul public. Pina in prezent, actiunea de "intunecare" a orasului este un demers menit sa stringa punga la bugetul local, dictata de Guvernul Romaniei, de reducere a cheltuielilor cu 20%, chiar daca are si o latura eco. "Avind in vedere ca nu a trecut o luna de la inceperea actiunii si ca inca nu s-au deconectat toate lampile planificate nu se poate face o comparatie intre facturile a doua luni (inainte si dupa inceperea actiunii). Pina acum au fost deconectate un numar aproximativ de 300 lampi de iluminat stradal de 250w fiecare", a completat reprezentantul municipalitatii. In aceste nopti, deconectarea in zig-zag a becurilor a fost compensata de lumina oferita de astrul noptii, satelitul natural al Terrei fiind in crestere, pentru ca in aceasta seara sa avem parte de Luna plina. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 19 ore, 38 minute, 55 secunde
si eu ce injuram primaria ca sunt idioti si nu schimba becurile arse..aici ma refer in mod special la stalpii care ilumineaza trecerile de pietoni(mai ales in sud unde e trafic noaptea nu gluma)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.