Ultima oră

ESENTIAL:Ministrul Sanatatii: Lucram la un proiect de lege care sa interzica medicilor sa lucreze concomitent si la stat si la privat

Ziarul de Vrancea
19 aug 2010 478 vizualizări
Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat miercuri ca Guvernul lucreaza la un proiect de lege care sa interzica medicilor sa lucreze concomitent si la spitalele de stat si la cele private.

La intrebarea reporterului HotNews.ro, ministrul a raspuns:"Acest lucru trebuie eliminat: din punct de vedere al sistemului medical ideea nu si-a dovedit eficienta iar din punct de vedere al pacientului este un lucru pagubos".


"Practic astazi ceea ce se intampla este urmatorul lucru: pacientul se duce la spitalul public, dimineata, i se fac analizele si este rechemat la clinica privata de catre acelasi medic, dupa-amiaza, unde mai este de multe ori si taxat. Deci, practic, pacientul care plateste si contributie de sanatate, plateste si dupa masa o taxa pentru un serviciu efectuat pe banii spitalului public, de catre acelasi medic care lucreaza si in public si in privat", a continuat ministrul.


Reactia ministrului vine dupa ce intr-un articol publicat miercuri de HotNews.ro presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae, a aratat ca un manager de spital romanesc poate munci in paralel intr-o clinica privata fara ca performantele in institutia publica sa aiba de suferit. Situatia corespunde celei a actualului manager al maternitatii Giulesti, doctorul Bogdan Marinescu, care este in paralel seful Cabinetului de obstetrica si ginecologie din cadrul Marinescu Medical Center, o clinica privata detinuta de sotia si fiul sau.


"E gresit sa credem ca pacientii sunt impinsi in zona privata. Zona privata e atat de slab dezvoltata incat nu poate sa preia ce este in sistemul public. Nici macar in 20 de ani. Zona privata se dezvolta numai pe cateva segmente care aduc beneficii rapide si imediate: nasterile, stomatologia, chirurgia estetica. Nu o sa vedeti o clinica privata care sa se ocupe de chirurgia oncologica care este costisitoare si nu aduce profit", declara pentru HotNews.ro Vasile Astarastoaie.



de D.G. HotNews.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.