Ultima oră

S-a zguduit pamintul de 7,2 grade la Bricostore

Raluca Manolache
19 aug 2010 1192 vizualizări
In cadrul unei simulari organizate de pompieri, centrala termica a magazinului a explodat si mai multi salariati au ramas blocati in interior

Fum, explozii si persoane ranite dupa ce pamintul s-a zguduit ieri exclusiv pentru centrul comercial Bricostore din Focsani. Magazinul a fost scena unei simulari ce a avut drept scop limitarea si inlaturarea urmarilor produse de un seism cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter. Aplicatia a fost organizata in cooperare cu politistii, jandarmii, cadrele de la Ambulanta si voluntarii de Cruce Rosie Vrancea. Exercitiul a inceput la ora 07.50 cind angajatii magazinului au fost alarmati sa paraseasca incinta unitatii din motive de securitate. La fata locului au ajuns opt autospeciale pentru ca in urma cutremurului, raionul de mobila a luat foc. Incendiul simulat s-a extins mai apoi la centrala termica a centrului, care a explodat si mai multi salariati au ramas blocati in interior. "Dat fiind ca Focsaniul are aceste magazine mari, trebuie sa fim pregatiti pentru a putea reactiona asa cum trebuie intr-un caz de urgenta. Ati vazut ca astfel de situatii se pot intimpla oriunde, un exemplu fiind cel de la Maternitatea Giulesti", a spus colonelul Janica Bordeanu, prim adjunct al inspectorului sef de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. In urma cutremurului a cazut victima si un sofer aflat intr-un Oltcit "imprumutat" de la centrul Remat Vrancea. Masina a fost facuta bucatele in numai citeva minute pentru ca "victima" sa fie scoasa si sa primeasca mai repede primul ajutor. "Rugamintea mea este sa tratati cu toata responsabilitatea asemenea simulari pentru ca e bine sa fim pregatiti si pentru ce ar fi mai rau", le-a transmis angajatilor prefectul Ion Oprea, venit la fata locului. Si Doru Ploscaru, directorul magazinului Bricostore, a aratat ca "sintem intr-o zona seismica si este foarte bine ca personalul magazinului sa stie cum sa reactioneze si ce sa faca in aceste situatii". Directorul a dat asigurari ca "toate sistemele de securitate sint puse la punct, magazinul este dotat cu instalatii moderne de stingere a incediilor, instalatii de hidranti". In centrul comercial intra zilnic sute de persoane. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.