Ultima oră

Festival -concurs de arte plastice si muzica religioasa

Ciprian Fânaru
16 aug 2010 1203 vizualizări
Copiii talentati sint invitati sa participe la proiectul Centrul de zi Danut

Luni, 6 septembrie, sediul Centrului de zi Danut din Brosteni va fi gazda festivalului "" concurs "Maica Domnului, imparateasa cerului si a Pamintului". Potrivit organizatorilor, manifestarea face parte din proiectul educational "Cu noi este Dumnezeu", care se va desfasura in perioada septembrie 2010 "" septembrie 2011 si care are printre obiective cunoasterea Sfintelor Scripturi prin intermediul povestirilor biblice, a pieselor de teatru, poeziilor si cintecelor cu mesaj moral "" religios. Concursul de arte plastice si muzica religioasa dedicat celor doua mari sarbatori ale Nascatoarei de Dumnezeu debuteaza pe 6 septembrie, de la ora 11.00, si este adresat copiilor de la clasele I-VIII din parohiile judetului Vrancea, selectionati in prealabil de preoti sau profesorii de religie, muzica si desen. Dupa deschiderea oficiala a festivalului, programata pentru ora 12.30, urmeaza vernisajul icoanelor pe sticla si lemn si un recital de cintece psaltice si pricesne ortodoxe sustinut de copiii participanti. Dupa amiaza, vor avea loc premierea pentru ambele sectiuni si Gala Laureatilor. Juriile vor acorda pentru fiecare sectiune un premiu I, II, III, mentiuni si premii speciale pentru fiecare categorie de virsta, dupa cum declara psihologul Elisaveta Norocea, coordonatorul centrului. Daca la sectiunea arte plastice tema lucrarilor este "Maica Domnului, simbolul existentei noastre crestine", la sectiunea muzica intrecerea se va desfasura pe doua sectiuni: muzica psaltica, respectiv pricesne ortodoxe (solisti si grupuri). In aceeasi zi, in curtea centrului va fi sfintita si o frumoasa troita. Toti cei interesati sint invitati sa se inscrie pina pe 30 august, direct la sediul centrului din comuna Brosteni, care functioneaza pe linga Parohia "Sfintul Gheorghe". Centrul educational este dedicat memoriei lui Danut Paul, unicul si regretatul fiu al familiei preotului Norocea, este frecventat de zeci de copii din localitate, iar profesorii lucreaza pe baza de voluntariat. Informatii suplimentare despre acest concurs se pot obtine de la numerele de telefon 0721367625, 0721367625, 0721067774, de la adresa de e-mail: centrul.danut@yahoo sau pe website-ul www.centruldanut.org. Concursul este organizat de Centrul de Zi Danut, in cooperare cu Parohia "Sfintul Gheorghe" Brosteni si in parteneriat cu Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei, Protoieria Odobesti si Inspectoratul Scolar Judetean. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.