Ultima oră

Vor sa-mi arda copilul in Olanda!

Dan Chiriac
12 aug 2010 1550 vizualizări
O familie din Focsani cere sprijinul autoritatilor pentru a-si putea aduce copilul mort in tara u aceasta are nevoie de 2.250 de euro pina duminica pentru ca trupul barbatului sa nu fie incinerat in Olanda

Focsaneanul Costel Pamfil, care s-a sinucis in urma cu zece zile intr-o inchisoare din Olanda, ar putea fi incinerat daca familia nu face rost de bani pentru a aduce trupul neinsufletit acasa. "Directorul Spitalului din Amsterdam ne-a spus ca avem nevoie de 5.185 de euro pentru transportul cu avionul pina la Bucuresti. Din capitala ar fi urmat sa preluam sicriul cu o masina mortuara. Nu avem acesti bani, asa incit am vorbit cu fratele meu care locuieste la Caransebes si a facut rost de o masina, care a plecat in Olanda sa aduca sicriul. Am platit 2.500 de euro, dar cind am ajuns acolo ni s-a spus ca mai e nevoie de 2.250 de euro pentru ca sa ne dea sicriul de la morga. Nu avem banii astia! Sintem disperati! Si asa, banii pentru masina i-am strins prin sat, pe la biserica, la Serbesti. Am luat legatura cu cei de la ambasada, dar domnul Mihai Sirbu, atasat diplomatic, ne-a spus ca a facut tot ce se poate ca sa ne ajute. Prima data, directorul Spitalului ne-a spus ca avem un termen de trei saptamini sa aducem banii, in caz contrar urmind ca trupul fratelui meu sa fie incinerat. Acum, ne-au sunat din nou si au spus ca termenul este pina duminica. Macar o mie de euro sa platim, ca apoi ne mai pasuieste. Problema este ca am cheltuit si banii pentru pomana, iar produsele cumparate se vor strica", ne-a spus Gina Vintila, sora lui Costel Pamfil.


"S-a spinzurat cu cearsaful in celula"


Costel Pamfil provenea dintr-o familie cu mai multi copii si a plecat in lume in incercarea de a-si face un rost in viata. Nu si-a stabilit domiciliul intr-o tara anume, s-a plimbat prin Europa tot cautind ceva de lucru. Dupa ce a fost in tara la inceputul acestui an, tinarul a plecat in Olanda, unde a avut probleme cu legea si a fost arestat pentru furt. Desi mai avea de executat doua saptamini de inchisoare, acesta a decis sa-si puna capat zilelor, spinzurindu-se in celula, cu un cearsaf. Barbatul are un copil de sapte ani si este divortat de sotia sa, care era plecata in Spania. "Am vorbit ultima data cu el cu doua zile inainte sa moara. Mi-a zis ca il doare capul foarte tare, ca are ameteli si vomita tot timpul. Cred ca mai mult sa ma linisteasca pe mine mi-a spus ca se va face bine. Luni dimineata am aflat ca a murit. Trebuia sa vina in august acasa sa-si inscrie copilul la scoala. Suferea foarte mult dupa ce se despartise", ne-a spus Elena Vintila, mama lui Costel. Cei care vor sa ajute familia pentru a putea aduce sicriul in tara pot suna la numarul de telefon 0754.837.532. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 10 ore, 21 minute, 33 secunde
E pe bune? Nu gasesc nimic pe net, nici in presa olandeza...
, acum 739399 zile, 10 ore, 21 minute, 33 secunde
Da Radu e adevarat,sunt vecin cu el in Sud.
, acum 739399 zile, 10 ore, 21 minute, 33 secunde
"„Directorul Spitalului din Amsterdam ........" Care este numele domnului director din Amsterdam??? Care este numele spitalului ?????
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.