Ultima oră

Marea asfaltare devine mica ratare

Doina Ganea
5 aug 2010 935 vizualizări
Primaria Focsani este pe cale sa rateze si anul acesta reabilitarea strazilor, daca nu primeste OK-ul de la Comisia de avizare a imprumuturilor din Ministerul de Finante

Lucrarile de reabilitare a strazilor din municipiul Focsani in cadrul cunoscutului proiect "Marea asfaltare" stau inca sub semnul intrebarii. Municipalitatea asteapta inca din aprilie aprobarea unor trageri dintr-un credit bancar de catre o comisie de specialitate din cadrul Ministerului Finantelor Publice. Primarul Decebal Bacinschi si-a propus acum doi ani ample lucrari de refacere a principalelor artere de circulatie din municipiu. Aceste lucrari ar fi trebuit sa fie platite dintr-un imprumut de peste 50 de milioane de lei, din care s-au cheltuit intr-o prima faza 28 de milioane de lei. In primavara acestui an municipalitatea a mai contractat un alt imprumut bancar de aproape 25 de milioane de lei. In baza acestuia au demarat lucrari de reabilitare a Bulevardului Independentei, pentru inceput cu bani de la bugetul local si in ultima perioada pe datorie, la intelegere cu firma constructoare Vega Galati. Aceasta tot in speranta ca banii vor putea fi accesati intr-un timp foarte scurt. Insa planificarea edililor a fost data peste cap in sensul ca pentru a face extrageri periodice din bani, conform legii, Primaria trebuie sa aiba acordul Ministerului Finantelor. Acord care tot intirzie sa apara. Primarul spune ca s-au facut nenumarate demersuri la Minister, dar nu s-a primit un raspuns concret cind se va intruni Comisia de avizare a imprumuturilor locale. Dupa citeva luni de inactivitate insa, comisia de la Finante s-a intrunit intr-o sedinta de lucru saptamina trecuta. La sedinta au fost luate in discutie, potrivit raspunsului primit de la Finante, doar imprumuturile la proiectele europene pentru care trebuiau sa fie aprobate cofinantari. Din pacate, daca pina pe 13 septembrie imprumutul Focsaniului nu va fi aprobat de catre Ministerul Finantelor, oferta bancii cistigatoare a licitatiei din primavara nu mai este valabila, iar Primaria va trebui sa organizeze o noua licitatie pentru contractarea unui alt imprumut, actiune care este de durata. In aceste conditii, fara bani de la bugetul local, Primaria Focsani va fi nevoita sa suspende lucrarile de asfaltare deja incepute si sa-si amine proiectele pentru celelalte reabilitari de strazi pentru anul viitor. "Ne-au promis ca in prima sedinta se va lua in discutie si cazul nostru. Daca nu se deblocheaza situatia si pierdem oferta bancii trebuie sa organizam o alta licitatie si aceasta inseamna sa facem imprumutul mai spre toamna - iarna, dar intervine faptul ca nu putem lucra la asfaltari iarna. Intre timp, speram ca din resurse proprii sa facem cite ceva, cum ar fi sensul giratoriu din intersectia Bd. Marasesti cu Bd. Independentei pentru a fluidiza circulatia in zona Obor. Mai avem de finalizat in aceleasi conditii si lucrarile la utilitati si montarea de borduri pe str. Bucegi", a precizat primarul Decebal Bacinschi. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.