Ultima oră

Val de canicula peste tot judetul

Doina Ganea
3 aug 2010 806 vizualizări
In Focsani s-au redeschis cele sase puncte de prim-ajutor pe vreme de canicula

în urma avertizarilor meteo primite, ieri, a avut loc la Prefectura Vrancea sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), in cadrul careia au fost prezentate avertizarea cod galben de canicula si masurile ce se impun a fi luate in aceste situatii. Prima masura a fost reactivarea punctelor de prim ajutor create in scopul asistarii populatiei care solicita sprijin, precum si a punctelor de distribuire a apei potabile. Aceste puncte au fost constituite de catre primarii inca din luna iunie 2010 si sint amplasate astfel: sase in Focsani, patru in Marasesti, cite trei in Adjud si Odobesti si doua in Panciu. "Am cerut Directiei Judetene pentru Sport sa ne prezinte o situatie a competitiilor organizate in aer liber saptamina aceasta. De asemenea, am cerut DSP sa prezinte populatiei masurile care se iau in vreme de canicula si celor de la ITM sa supravegheze cu atentie locurile de munca in aer liber. Am mai cerut CJSU sa aiba in permanenta o situatie a persoanelor cunoscute ca fiind cu probleme de sanatate", ne-a declarat prefectul Ion Oprea. Ieri, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare meteorologica cod galben pentru intervalul 2 - 4 august, fenomenele vizate fiind disconfort termic si canicula in sudul si estul tarii si pe arii restrinse in regiunile vestice si centrale. în intervalul mentionat vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cind indicele de temperatura umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati in toate regiunile vizate, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 de grade, iar pe arii restrinse 36-37 de grade, indeosebi in zona de cimpie. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.