Ultima oră

Vrincenii cauta modalitati inedite de a se racori

Ziarul de Vrancea
24 iul 2010 713 vizualizări
Desi temperaturile sint crescute, vrincenii nu au mai cumparat anul acesta ventilatoare u in acelasi timp pentru a se mai racori, copii fac baie in fintinile arteziene din parcurile din Focsani

Temperaturile devin din ce in ce mai caniculare si desi se astepta o crestere a vinzarii de aparate de aer conditionat si a ventilatoarelor, nu s-a intimplat acest lucru. Vinzatorii declara ca focsanenii nu s-au inghesuit in a goli rafturile de electrocasnice, gasindu-si astfel o alternativa de a scapa de temperaturile mari. "Comparativ cu anul trecut, s-au vindut groaznic de putine, cu toate ca preturile nu au crescut . Oamenii prefera sa cumpere din centrele comerciale mai mari, pentru ca acolo gasesc oferte mai tentante", afirma Neluta Potlog, vinzatoare in cadrul unui magazin de profil. Preturile variaza intre 27 si 88 lei pentru un ventilator si 850 si 2.000 lei pentru un aparat de aer conditionat , in functie de putere, aspect si suprafata. Unii retaileri nu si-au vindut nici un produs, fie din cauza crizei, fie din cauza ca nu mai era nevoie de ele. Ca o alternativa pentru combaterea caldurii, oamenii aleg sa se racoreasca intr-o piscina, din ce in ce mai multi locuitori la casa cumparindu-si piscine gonflabile la preturi cuprinse intre 100 si 1.400 lei. Focsanenii se inghesuie in parcuri preferind aerul umed din preajma fintinilor arteziene care lasa de dorit la capitolul curatenie. Fintina arteziana din parcul Schumann, de exemplu, este plina de peturi, cu apa murdara, desi din ce in ce mai multi copii fac baie in ele. Intrebat, directorul Laurentiu Mocanu de la Directia de Dezvoltare sustine ca fintinile arteziene sint curatate de doua ori pe saptamina si verificate zilnic."Noi le reparam, le verificam des, in ziua de luni facem revizia aparaturii, se fac motoarele, se inlocuiesc tevi. Noi ne facem treaba, avem o echipa de specialisti, problema e ca nu e nici un politist acolo sa faca ordine. Nu e vina noastra ca oamenii nu sint educati si fac baie acolo", a declarat Laurentiu Mocanu. Oricit de mult s- ar incerca o imbunatatire a situatiei, fara ajutorul comunitatii nu se rezolva nimic. Daca in ziua de azi oamenii continua sa isi puna copiii sa se balaceasca intr-o fintina arteziana, ar fi inutil sa mai spunem ca se asteapta o schimbare de mentalitate. (Cristina ROIBU, Gabriela DRAGHICI)


Avertizarile meteo vin spre estul tarii


Meteorologii au emis cod galben de furtuni si vijelii pentru zilele de azi si miine. Avertizarea este valabila pentru 20 de judete din tara, toate din vestul Romaniei. De simbata dupa-amiaza si pina duminica dimineata pot cadea ploi torentiale insotite de caderi de grindina si descarcari electrice. Meteorologii atentioneaza ca aceste fenomene s-ar putea muta de duminica seara in estul tarii. Judetele din est, inclusiv Vrancea, ar putea fi afectate de aceste fenomene meteo. (D. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.