Ultima oră

Trasculescu i-a «vindut » Caprioara lui Oprisan pentru 800.000 lei

Ziarul de Vrancea
22 iul 2010 2595 vizualizări
Pina la urma, i-au iesit toate cartile lui Marian Oprisan, cu un mare ajutor de la Alin Trasculescu si PDL u CJ primeste, legal, terenul de sub hotelul Caprioara pentru realizarea fictivei zone de agrement din Cring u la schimb, Oprisan a deblocat «sirguincios si meticulos» banii pentru cele 9 primarii PDL u Prefectura, drept multumire, a renuntat la procesul cu CJ in care spunea ca baronul imparte banii politic, numai la primariile PSD si PNL u si pentru ca istoria se repeta, prefectul Ion Oprea fuge iar de semnatura, fiind in concediu, prin inaintarea subprefectului Sorin Hornea u acesta recunoaste compromisul, Trasculescu se face ca «afara ploua»

Santajul pe bani si terenuri intre Prefectura si Consiliul Judetean Vrancea, dar si intre PDL si PSD, a continuat la sedinta CJ de ieri cind, in debutul discutiilor, presedintele CJ, Marian Oprisan, s-a conversat la telefon cu presedintele PDL Vrancea, deputatul Alin Trasculescu. La mijloc a fost o negociere, lucru recunoscut in gura mare de Oprisan care a racnit la mai tinarul sau coleg. "Nu ma puteti suna domnule Trasculescu ori de cite ori vreti sa negociati ceva!", a spus pentru urechile audientei Oprisan. Pentru ca discutia presupunea "ia-o p-asta, da-mi-o p-aia" cu terenul de sub Caprioara, vize de legalitate, procese si bani la primariile PDL, seful CJ s-a retras pentru citeva minute departe de ochii si urechile curiosilor, revenind ulterior pentru a modifica ordinea de zi. Proiectul cu greutate privind rectificarea bugetara a fost mutat la sfirsitul discutiilor, tocmai pentru ca Prefectura sa aiba timp sa ii trimita lui Oprisan actele "bune", adica cele care acordau aviz de legalitate hotaririi CL Focsani de a transmite terenul de sub Caprioara in administrarea CJ. Fara acel aviz al Prefecturii, proiectul de hotarire de ieri, de inventariere a terenului venit de la municipiu, la Consiliul Judetean, ar fi fost nul. Pina la proiectul cu pricina, Marian Oprisan a rabufnit teatral la adresa prefectului "Nelu Oprea", dar si cu tinta catre "o smecherie ordinara a Guvernului" prin care Consiliului Judetean ii sint luate 65 milioane lei, bani proveniti din sume defalcate din TVA. "Trebuie sa fii la hachitele PDL si ale lui Nelu Oprea pe care, ori Guvernul nu-l controleaza, ori ceea ce face este o politica de hartuire de catre prefect a administratiei locale. Iar Guvernul a recurs la o smecherie ordinara! Nu este vorba de reducerea salariilor cu 25% si a cheltuielilor cu 20%, ci este vorba de sumele defalcate din TVA, 65 milioane lei, retrasi de Ministerul de Finante. Aceste sume vor disparea! Nu vor mai fi bani pentru Protectia Copilului si altele. Iar eu nu accept nici o negociere cu prefectul judetului Vrancea!", a declarat Marian Oprisan dupa ce incheiase o intelegere telefonica cu Trasculescu.


Terenul de sub Caprioara, "vindut" pentru bani la primariile PDL


800.000 lei noi (8 miliarde de lei vechi) ! Acesta a fost pretul pentru care a fost "vindut" terenul de sub hotelul Caprioara de catre Prefectura, la brat cu PDL Vrancea. Proiectul de pe ordinea de zi a CJ cu referire la rectificarea bugetara a suferit un amendament, adus pe ultima suta de metri de catre Oprisan. Multumit ca PDL s-a "gudurat" si subprefectul Sorin Hornea a sucit avizul hotaririi de CL din nelegal in legal, Oprisan a aruncat "un os" de 800.000 lei la primariile conduse de edili democrat liberali. Seful CJ a scos din rezerva bugetara banii pe care localitatile Cimpuri, Cimpineanca, Dumbraveni, Paunesti, Poiana Cristei, Suraia, Valea Sarii, Tifesti si Soveja trebuiau sa ii primeasca de citeva luni, cind Prefectura a facut "greseala" de a contesta decizia instantei cu privire la banii trimisi de CJ numai in contul localitatilor rosii si galbene. Nici de aceasta data, grosul banilor nu a fost primit de vreo primarie portocalie. Crema a fost luata de Cirligele si Gugesti, doua fiefuri social democrate. "As dori sa aduc un amendament privind alocarea din rezerva bugetara a CJ a sumei de 1.125 mii lei pentru o serie de localitati aflate in dificultate financiara: Cimpineanca, 50 mii lei; Cimpuri, 25 mii lei; Cirligele, Dumbraveni, Paunesti, Suraia, Valea Sarii, Tifesti si Soveja, cite 100 mii lei; Poiana Cristei, 125 mii lei si Gugesti, 225 mii lei", a precizat Marian Oprisan, iar consilierii au votat in unanimitate. Chemat alaturi la prezidiu de Oprisan, primarul Focsanilor, Decebal Bacinschi, a dezvaluit apoi proba schimbarilor de atitudine intre PSD si PDL, actul semnat de Sorin Hornea prin care Prefectura era de acord cu transferul terenului de la Cring, donatie de la regele Carol, de la municipiu la judet pentru realizarea unei zone de agrement.


Hornea a sucit-o: ba-i nelegal, ba-i legal


Prefectura Vrancea a "jucat tare" in aceste zile cu avizele de legalitate. Prima hotarire de nelegalitate a vizat hotarirea CL Focsani nr 156/2010, de dare in adminstrare a terenului de 41 ha de la Cring. "Da, am primit aviz de nelegalitate pentru hotarire privind transferul celor 41 ha de padure, dar sincer nu stiu de ce!", ne-a declarat ieri, in timpul sedintei de CJ, Decebal Bacinschi. Potrivit adresei trimise marti catre Primaria Focsani, avizul explica nelegalitatea prin existenta unor neclaritati cu privire la modul de dobindire si transmitere a proprietatii. Ieri in jurul prinzului, subprefectul Sorin Hornea ne-a dat ca sigur avizul de nelegalitate transmis Primariei. "Nelegalitatea acestei hotariri consta in incalcarea legislatiei cu privire la modul de dobindire si transmitere a proprietatii", a precizat Hornea. La doar patru ore distanta de aceste declaratii, dar inainte de a se incheia sedinta de CJ, subprefectul Sorin Hornea s-a sucit si a dat aviz de legalitate HCL 156/2010, cu acelasi stilou. Spre deplina multumire si satisfactie a sefului CJ Marian Oprisan.


Prefectura Vrancea, retragere cu coada-ntre picioare din instanta


A doua "mutare" din meciul CJ vs. Prefectura privind rectificarea bugetara a fost realizata de reprezentantii Guvernului in teritoriu. Prefectura a retras marti, in mod surprinzator, tot sub semnatura lui Sorin Hornea, actiunea judecatoreasca prin care se solicita constatarea nulitatii HCJ nr. 6 din februarie 2010. Hotarire care continea tocmai repartizarea banilor catre localitati. Motivele de renuntare la actiune au fost, printre altele, termenele lungi si banii deja cheltuiti de catre primarii. "Dat fiind ca hotarirea Consiliului Judetean nr. 6 /2010 a produs efecte, sumele au fost deja alocate unitatilor administrativ teritoriale din judetul Vrancea, care au aprobat la rindul lor hotariri privind cheltuielile proprii, iar unele sume, la rindul lor, au fost cheltuite. Dupa cum stiti, prima transa fusese deja cheltuita. Doi: hotaririle adoptate de consiliile locale au primit aviz de legalitate din partea Prefecturii. Noi totusi am dat legalitate la bugetele locale. O eventuala actiune introdusa de prefectul judetului nu ar mai fi oportuna, deoarece, in ipoteza in care actul administrativ ar fi anulat de instanta de judecata, CJ ar fi obligat sa revizuiasca hotarirea doar in sensul majorarii sumei totale. Acest lucru nu garanteaza ca CJ o sa-si imparta sumele defalcate pe unitatile administrative teritoriale decit dupa formula proprie. Fata de aceste considerente si avind in vedere multitudinea de acte normative adoptate in ultima perioada, care obliga autoritatile locale sa aiba o anumita conduita economico-financiara, continuarea judecatii cauzei nu mai este oportuna si, ca urmare, solicitam a se lua act de cererea de renuntare la judecata inaintata de Institutia Prefectului", a explicat Sorin Hornea motivele renuntarii.


Prefectura recunoaste senin compromisul, Trasculescu nu


Reprezentantii partidului de guvernamint sustin ca nu au avut loc nici un fel de negocieri cu presedintele PSD si al CJ Vrancea, Marian Oprisan, cu privire la rectificarea bugetara si transferul de terenuri de la Vinatori. Asa ca, focsanenii au ramas fara cele 41 ha de padure doar din cauza consilierilor PSD si PNL, nicidecum a jocului penibil facut cu avizele de legalitate de Prefectura Vrancea in dupa-amiaza zilei de ieri. Singurul care a recunoscut ca s-a ajuns la un compromis a fost subprefectul Sorin Hornea, "cal de bataie" in lipsa prefectului Ion Oprea, in concediu. "Termenul era in septembrie. Eu nu stiu cum instanta intelege prin termenul de celeritate sa judece o cauza de genul acesta in zece luni. Daca ei au aprobat bugetul in martie, ajungeam sa il avem in decembrie. Si cei de la CJ au inteles situatia. O sa aiba loc o rectificare. Stiu ca au avut loc niste discutii. Nu am participat la ele. S-a ajuns la un compromis in care Consiliul Judetean sa-si indrepte anumite decizii si noi sa ne retragem, dar sa ne incadram in prevederile legale", a explicat Hornea. Presedintele PDL Vrancea, deputatul Alin Trasculescu neaga orice negociere cu baronul Marian Oprisan, legata de avizul de legalitate acordat pentru transferul de terenuri dintre CJ si Primaria Focsani si cele 8 miliarde de lei vechi primite de primariile PDL, la schimb. "S-a indreptat o eroare. S-a facut in cele din urma dreptate primariilor noastre. Toate au dreptul la o repartitie bugetara corecta si echitabila. Nu cred ca sint asa de bun negociator incit sa determin astfel de modificari si nu stiu ce a facut Prefectura. Nu ea da terenuri, ci consilierii PSD si PNL de la Focsani au dat. Daca a dat aviz de nelegalitate inseamna ca asa era normal. Daca nu a dat, inseamna ca a avut dreptate. Nu are nici o legatura insa cu rectificarea bugetara. Dl. Oprisan m-a sunat in sedinta ca sa-mi reproseze ceva legat de mutarea unor bani de pe un trimestru pe altul, prilej cu care i-am cerut sa dea bani si primariilor conduse de primari PDL", a declarat deputatul PDL, Alin Trasculescu. In apropierea Cringului Petresti familia lui Marian Oprisan detine 8 hectare de teren, a carui valoare va creste odata cu noul proiect imobiliar anuntat de CJ. Tot de Caprioara se leaga si dosarul de coruptie aflat in instanta al lui Marian Oprisan. Dupa proiectele aprobate acum la CL si CJ, Oprisan ar putea motiva in fata judecatorilor ca intentiile sale de cumparare in urma cu ceva ani a hotelului Caprioara sint oneste. Avind si cladirea si terenul, acesta ar putea invoca realizarea proiectului de agrement, ale carei schite nu au fost prezentate de nici o institutie implicata in troc: Primarie, Prefectura si CJ. (Iulia CRETU, Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
, acum 739411 zile, 2 ore, 53 minute, 53 secunde
Brovo ma trasculescule....exact cum faceai la rar faci si aici...combinatii combinatii ....cum sa te iei tu la tranta cu oprisan daca pe tine nu te duce capul decat la furaciuni si spagi ieftine....si citeste integral
, acum 739411 zile, 2 ore, 53 minute, 53 secunde
In editiile anterioare, am explicat cum a ajuns Trasca candidatupPDL la functia de primar ,deci si membru PDL.In timp ce SC MOCANU SA din Timisoara, construia Carrefour pe centura Focsaniului,LEFTER citeste integral
, acum 739411 zile, 2 ore, 53 minute, 53 secunde
Stati asa ca nu inteleg, nu are nici o logica titlul stirii. Majoritatea PNL-PSD decide sa dea terenul Consiliului Judetean si minoritatea care s-a opus este cea care a tradat interesele focsanenilor? citeste integral
, acum 739411 zile, 2 ore, 53 minute, 53 secunde
Ce sa le cerem incompetentilor de la putere,demnitate?!Am avut incredere maxima in ei,dar cand vad numai prostie,vor cu tot dinadinsul sa termine firme,agricultura si absolut tot ce misca in tara citeste integral
, acum 739411 zile, 2 ore, 53 minute, 53 secunde
..nu conteaza cui va reveni caprioara ca si complex..oricum fac tot aranjamente..sa pape ei ceva bani si de acolo..si firmele..lor ..nu vor face nimic pt focsaneni..atita timp cit e oprisan in functie citeste integral
, acum 739411 zile, 2 ore, 53 minute, 53 secunde
In sfarsit, cineva i-a tras-o lui Oprisan in judetul asta. Dupa ce a pierdut atatea procese cu CJ-ul Ralucai Dan, Prefectura Vrancea nu putea sa spere ca va castiga ceva in instantele vrancene, citeste integral
, acum 739411 zile, 2 ore, 53 minute, 53 secunde
IN SFARSIT DAR MAI AU CE VINDE LASA CA IN CURAND O SA DISPAREM DE TOT.....HOTIE SI LA GEORGE BARITIU NEACREDITATE DIPLOMELE PRCTIC MINISTERUL NU LE RECUNOASTE FRECVENTA REDUSA NU SUNT RECUNOSCUTE LA citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.